04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Notikusi «Hipotēku bankas» klientu kontu pāreja. Kas jāzina klientiem?
Notikusi «Hipotēku bankas» klientu kontu pāreja. Kas jāzina klientiem?
Autors: Apollo.lv / 26. novembris 2012, 9:53
Notikusi «Hipotēku banka» komercdaļas pāreja uz «Swedbank», un «Swedbank» valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis intervijā Latvijas Radio pastāstīja, kā jārīkojas cilvēkiem, kuri līdz šim nav atvēruši «Swedbank» kontu.


Mančinskis pastāstīja, ka tiem cilvēkiem, kuri to vēl nav izdarījuši, vismaz vienreiz būs jāatnāk uz banku un jāveic parastās bankas procedūras  - konts jāaktivizē, saņemot karti vai pieslēdzot internetbanku, raksta Apollo.lv.

Viņš noradīja, ka līdzšinējās bankas kartes nedarbosies un tika apstādinātas jau pāris nedēļas iepriekš, lai veiksmīgi nodrošinātu šo pāreju. Viņš pauda pārliecību, ka aktīvie bankas pakalpojumu lietotāji jau līdz šim ir atnākuši un visu izdarījuši.

Mančinskis gan uzsvēra - grūti pateikt, cik cilvēkiem būs jānāk uz banku un jāveic aktivizācija, jo arī lielai daļai «Hipotēku bankas» klientu ir konti arī citās bankās, no kurām daļa ir «Swedbank». Viņš norādīja, ka 30 000 cilvēku kontu atvēra jau iepriekš, bet kopumā šajās brīvdienās notika 70 000 kontu pāreja.

«Kopā no aktīvajiem cilvēkiem tas ir neliels skaits, kam vajadzētu aktivizēt šos kontus,» uzskata Mančinskis.

Vaicāts, kā šajā situācijā jārīkojas lauku cilvēkiem, bankas valdes priekšsēdētājs sacīja, ka vismaz vienu reizi ceļš līdz filiālei būs jāmēro.

Tāpat Mančinskis atgādināja, ka cilvēki, kuri dosies uz «Hipotēku bankas» bankomātu, tur nevarēs veikt ierastās darbības.

Kā ziņots, valdība 2009.gadā nolēma līdz 2013.gada beigām pārtraukt «Hipotēku bankas» komercdarbību, lai tā nākotnē koncentrētos tikai uz attīstības institūcijas uzdevumiem. Līgumi par četru «Hipotēku bankas» komercdaļas pakešu pārdošanu tika noslēgti šā gada jūnijā. «Swedbank» iegādājās «Hipotēku bankas» komercdaļas paketes, kurās ir privātpersonu un juridisko personu komercaizdevumi, norēķinu un noguldījumu pakalpojumi. SIA «Swedbank līzings» iegādājās SIA «Hipolīzings». Savukārt pensiju 2.līmeņa plānu pārvaldīšanas paketi iegādājās «SEB Wealth Management», vēstīja LETA.

Sarunas ar investoriem vēl turpinās par divām komercdaļas paketēm - paketi, kas ietver kredītus nekustamo īpašumu attīstītājiem, un paketi, ko veido slikto aktīvu izstrādes kompānija «HipoNIA». Tiek saglabāts arī alternatīvs variants paturēt šos aktīvus valsts īpašumā ar Privatizācijas aģentūras starpniecību.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Hipotēku banka, kontu pāreja, Swedbank

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats