16. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Edijs, Edvīns
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Reverta veic maksājumu Valsts kasei 25,5 miljonu eiro apmērā
Reverta veic maksājumu Valsts kasei 25,5 miljonu eiro apmērā
Autors: BNA / 15. novembris 2012, 12:08
Akciju sabiedrība Reverta (kopš 2010. gada 1. augusta  nodarbojas ar savulaik Parex bankā valsts ieguldīto līdzekļu atgūšanu) šā gada 12. novembrī ir veikusi  pirmstermiņa maksājumu Valsts kasei 25,5 miljonu eiro apmērā. 


No tā 18,1 miljonus eiro veido maksājums par valsts obligāciju dzēšanu, savukārt 7,4 miljoni eiro valstij samaksāti procentu maksājumos. Kopumā kopš 2010. gada 1. augusta Reverta Valsts kasei ir atmaksājusi 333 miljonus eiro, ko veido arī valsts garantētā sindicētā kredīta atmaksa 244 miljonu eiro apmērā. Līdz šā gada beigām Reverta plāno atmaksāt Valsts kasei vēl aptuveni 11 miljonus eiro.

„Galvenokārt valsts ieguldījuma atmaksai nepieciešamie ievērojamie līdzekļi ir atgūti pārdomātas kredītu  restrukturizācijas ceļā, kā arī no atsevišķu prasījuma tiesību veiksmīgas pārdošanas. Lai arī vispārējā ekonomiskā situācija kopumā uzlabojas, uz ko norāda IKP pieaugums un starptautisko kredītreitingu paaugstināšana, problemātiskais aktīvu tirgus, kas ir mūsu darbības joma, joprojām raksturojams kā trausls un nestabils. Mūsu darbības rezultātus būtiski ietekmē arī neatrisinātie jautājumi esošajā likumdošanas jomā, tādēļ savās nākotnes prognozēs esam piesardzīgi. Neraugoties uz sarežģīto situāciju, mūsu mērķis ir maksimāli paaugstināt Reverta pārvaldībā esošo aktīvu vērtību un gūt maksimālu peļņu no to pārdošanas. Savas darbības laikā esam pierādījuši, ka spējam to realizēt,” uzsver AS Reverta valdes  priekšsēdētājs Kristofers Gviljams.

Atbilstoši plānam valsts ieguldījuma pamatsummas atmaksa uzņēmumam bija jāuzsāk 2012. gada otrajā pusē, tomēr faktiski pirmais maksājums 7,8 miljonu eiro apmērā Valsts kasei tika pārskaitīts jau 2011. gada beigās. Vienlaikus tika veikts arī pirmais 2,1 miljonu eiro lielais procentu maksājums, tā ievērojami apsteidzot Restrukturizācijas plānā noteikto procentu atmaksas uzsākšanas termiņu 2014. gadā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Reverta, valsts kase

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats