21. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Ernestīne, Ingmārs
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgas pilī beidzot sāksies remonts
Rīgas pilī beidzot sāksies remonts
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 14. novembris 2012, 11:51
Rīgas pils pēc daudzu gadu gaidīšanas piedzīvos remontu. Vispirms tiks atjaunota Priekšpils, kurā tradicionāli atrodas Valsts prezidenta kancelejas darba telpas, kā arī vairākas citas reprezentācijas telpas, piemēram, Baltā zāle un Svētku zāle.


Tās jau sen novērtētas kā avārijas stāvoklī esošas un neizmantojamas. Kopumā rekonstrukcija tiks veikta apmēram 9000 kvadrātmetru platībā. Arī remonta laikā Rīgas pils Svētā Gara tornī plīvos valsts karogs, raksta NRA.LV.

Rīgas pils Priekšpils daļa ir vērsta uz Vanšu tilta, K. Valdemāra ielas un Pils laukuma pusi. Pirmais darbs būvniekiem būs Priekšpils pamatu stiprināšana, un līdztekus uzsāks apdares izpēti. Rekonstrukcijas laikā tiks pārbūvētas arī iekšējās inženierkomunikācijas un ārējie inženiertīkli, notiks prezidenta telpu grupas pārbūve un restaurācija, kā arī izveidots reprezentācijas telpu interjers. Rīgas pils Priekšpils rekonstrukcija izmaksās nepilnus 22 miljonus latu. Kopējais rekonstrukcijas un restaurācijas laiks ir divarpus gadu no līguma noslēgšanas brīža līdz objekta nodošanai ekspluatācijā.

Valdībā grozītais rīkojums par finansējuma piešķiršanu Rīgas pils Priekšpils projekta izdevumu segšanai paredz, ka valsts akciju sabiedrībai Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) būs jānodrošina Priekšpils restaurācijas un rekonstrukcijas pabeigšana līdz 2015. gada 31. maijam. Iepriekš termiņš bija noteikts daudz agrāk – līdz 2013. gada jūnija beigām. No Valsts prezidenta kancelejas budžetā būs jāparedz finansējums Priekšpils nomas maksas izdevumu segšanai VNĪ 2015. gadā – 150 902 lati, bet turpmākajos gados 258 689 lati ik gadu. Plānots, ka Valsts prezidents un kanceleja darbu atjaunotajās telpās sāks 2015. gada 1. jūnijā.

VNĪ informē, ka saskaņā ar noslēgto līgumu par Priekšpils rekonstrukciju un restaurāciju to atjaunos pilnsabiedrība SBRE, kas ir būvkompāniju RE&RE un Skonto Būve apvienība.

Savukārt Rīgas pils, kas ietver ne tikai Priekšpili, bet arī Konventa daļu, rekonstrukcija un restaurācija būtu jāpabeidz līdz 2017. gada 31. augustam. Ja pēc Rīgas pils rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādes, pēc būvniecības līgumu noslēgšanas vai būvniecības darbu laikā būvniecības provizorisko izmaksu apmērs mainīsies, Finanšu ministrijai būs jāiesniedz Ministru kabinetā rīkojuma projekts par ilgtermiņa saistību precizēšanu atbilstoši VNĪ precizētajām būvniecības izmaksām.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas pils, Rīgas pils rekonstrukcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats