06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Par pārkāpumiem iepirkumos no amata atbrīvo aprūpes centra "Zemgale" direktori
Par pārkāpumiem iepirkumos no amata atbrīvo aprūpes centra "Zemgale" direktori
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 23. oktobris 2012, 14:12
Labklājības ministrija pēc konstatētajiem pārkāpumiem, veicot iepirkumus, pieņēmusi lēmumu atbrīvot no darba valsts sociālās aprūpes centra Zemgale direktori Martu Intenbergu, nra.lv apstiprināja LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme. 


Šāds lēmums pieņemts pēc aprūpes centrā veiktā audita. Aprūpes centrs Zemgale apvieno vairākus sociālās aprūpes centrus jeb filiāles - Zemgale (Jelgavā), Īle, Iecava, Kauguri, Ķīši un Ziedkalne. Visos šajos aprūpes centros dzīvo cilvēki ar 1. vai 2. grupas invaliditāti. Cilvēku izmitināšanu pilnībā nodrošina valsts, raksta NRA.LV.

Sīkāku informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem LM sola sniegt tuvākajā laikā. M. Intenberga tika iecelta par Zemgale vadītāju pēc tam, kad notika visu 33 sociālās aprūpes centru reorganizāciju, kā rezultātā tika izveidoti pieci lieli reģionālie centri.

M. Intenberga nav vienīgā sociālās aprūpes centra vadītāja, kura atbrīvota no amata. Nra.lv noskaidroja, ka par līdzīgiem pārkāpumiem atbrīvota no amata arī sociālās aprūpes centra Rīga direktore Iveta Purne, kas ir bijusī labklājības ministre. Tiesa, tas noticis jau pirms pāris mēnešiem. Tāpat par pārkāpumiem iepirkumos jau iepriekš atbrīvota arī sociālās aprūpes centra Kurzeme direktore Dace Zagrebina. Šajā lietā izmeklēšanu veic arī KNAB.

LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme Neatkarīgajai apliecināja, ka centra Zemgale gadījumā ticis veikts gan audits, gan arī bijis iesniegums par iespējamām nelikumībām.

Jau vēstīts, ka disciplinārlietas un pārbaudes rosinātas arī par citiem aprūpes centriem- gan saistībā ar klientu aprūpi centrā Kalkūni (tas strādā centra Latgale pakļautībā), gan par klienta nāvi centrā Rūja (aprūpes centra Vidzeme filiāle). No tā var secināt, ka praktiski nav neviena aprūpes centra, kurā nebūtu konstatētas problēmas.



Diskusija par rakstu (1)

Atslēgvārdi: aprūpes centrs "Zemgale", iepirkumi, Marta Intenberga, pārkāpumi iepirkumos

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats