06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kampaņa Nepērc svešu aicina valsts iestādes rādīt piemēru
Kampaņa Nepērc svešu aicina valsts iestādes rādīt piemēru
Autors: Sandra Dieziņa / DB.LV / 16. oktobris 2012, 15:22
Vairāki pašmāju ražotāji, kas apvienojušies kampaņai Nepērc Svešu!, aicina iegādāties Latvijas ražojumus.


Kā liecina Db rīcībā esošā informācija, akcijā iesaistījušies vairāki nacionālā kapitāla uzņēmumi, kas vēlas piesaistīt patērētāju uzmanību vietējiem ražotājiem, importa vietā aicinot izvēlēties par labu pašmāju produktiem. Kā kļuva zināms DB, akcijā piedalīsies dažādu nozaru pārstāvji – maizes, piena, zivju, dārzeņu un alus, kas pārstāv uzņēmumus galvenokārt ar nacionālo kapitālu.

Pagaidām gan uzņēmēji nevēlas plašu publicitāti, solot vairāk stāstīt kampaņas oficiālajā prezentācijā novembra sākumā. Sociālajos tīklos profila Nepērc Svešu! veidotāji aicina atbalstīt Latvijā ražotu preci. Viens no kampaņā iesaistītajiem, Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents, bijušais Latvijas pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits neslēpj, ka idejas pamatā ir vēlme aicināt sabiedrību izvēlēties vietējo ražotāju preci.

«Un, pirmkārt, lai valsts un pašvaldības, kas rīkojas ar nodokļu maksātāju naudu, rādītu piemēru. Lai nav tā, kā pirms pāris gadiem, kad cietumiem tika piegādāti importa burkāni. Mums ir jāstimulē valsts ekonomika. Un lai patērētājs izdara to savu patriotisko izvēli,» ideju skaidro LZS prezidents.

Db.lv iepriekš vēstīja, ka ārzemju tomātu un maizes pirkšan Latvijā ražotu produktu vietā salīdzināma ar «okupāciju bez tankiem» - šāds vēstījums rodams akcijas Nepērc svešu! ietvaros izveidotā video, kurā uzsvērts, ka, pērkot «svešu» produkciju, tiek kaitēts vietējiem uzņēmējiem un Latvijas valstij kopumā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nepērc svešu, vietējie ražotāji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats