16. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Edijs, Edvīns
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » RD vadība no amatiem atbrīvo SIA «Rīgas nami» valdi
RD vadība no amatiem atbrīvo SIA «Rīgas nami» valdi
Autors: Apollo.lv / 11. septembris 2012, 12:27
Rīgas domes vadība pieņēmusi lēmumu no amatiem atbrīvot uzņēmuma SIA «Rīgas nami» valdi, portāls «Apollo» uzzināja domē.


Otrdien plkst.12 notiks Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka, uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvja Andra Amerika preses brīfings par pieņemto lēmumu atstādināt uzņēmuma valdi. «Rīgas namu» valdē līdz šim bija divi locekļi - Kārlis Kavacs un Almers Ludviks.

Lēmums pieņemts šorīt notikušajā uzņēmuma kapitāldaļu turētāju sapulcē un patlaban top protokola lēmums, raksta Apollo.lv.

«Rīgas nami» ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība. «Rīgas namu» galvenie darbības virzieni ir īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un apsaimniekošanas, kā arī kultūras pasākumu nodrošināšana Melngalvju namā, kino «Splendid Palace», «Rīgas Mākslas telpā» un Rīgas Kongresu namā.

Saskaņā ar «firmas.lv» datiem uzņēmuma pamatkapitāls ir 69 333 045 lati. Pērn «Rīgas namu» apgrozījums bija 2 502 144 lati, kas bija par 134 185 latiem vairāk nekā 2010.gada apgrozījums. 2011.gadā uzņēmums strādāja ar 64 538 latu peļņu, kas bija par 38 736 latiem mazāka nekā 2010.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 103 274 latus. 2011.gadā uzņēmumā strādāja 137 darbinieki.

Kavacs «Rīgas namu» valdes priekšsēdētāja amatā strādāja no 2010.gada augusta, šajā amatā nomainot Andri Lāci, kuru no amata atbrīvoja toreizējais Rīgas vicemērs, uzņēmuma kapitāldaļu turētājs Ainārs Šlesers. Savukārt Ludviks valdē darbojās no 2010.gada februāra.

Kā ziņots, šī gada jūnijā «Rīgas namu» valdes locekļa amatu pameta bijušais iekšlietu un tieslietu ministrs Mareks Segliņš. Šādu lēmumu Segliņš skaidroja ar vēlmi novērst interešu konfliktu savā darbībā - viņš atjaunojis zvērināta advokāta praksi, taču likums to neļauj apvienot ar valdes locekļa amatu.

Jautāts, vai amata pamešanas pamatā nav politiski iemesli un nesaskaņas, Segliņš atzina, ka «nav dūmu bez uguns», tomēr sīkāk nekomentēja, norādot, ka ar politiku nenodarbojas jau divus gadus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas nami, Rīgas nami valde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats