28. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Vilhelms, Vilis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Policija trīs dienu laikā atsavina gandrīz 15 000 litrus nelegālās dīzeļdegvielas
Policija trīs dienu laikā atsavina gandrīz 15 000 litrus nelegālās dīzeļdegvielas
Autors: BNA / 3. septembris 2012, 13:36
Pagājušajā nedēļā policijas darbinieki, trīs vietās konstatējot nelegālo akcizēto preču apriti, kopā atsavināja 14 710 litrus nelegālās dīzeļdegvielas bez tās izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Šīs pārbaudes no otrdienas līdz ceturtdienai notika Katlakalnā, Ziepniekkalnā un Kandavas novadā. Visos gadījumos uzsāktas administratīvās lietvedības un turpinās pārbaudes.

Otrdien Ķekavas novada Katlakalnā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki pārbaudes laikā konstatēja deviņas 1m3 tvertnes ar šķidrumu, kuram raksturīga dīzeļdegvielas smaka. Kopā tika atsavināti 2180 litri dīzeļdegvielas, elektrosūknis ar skaitītāju un gumijas caurules.

Minētajā vietā atradās kravas automašīna Mercedes Benz (ar Baltkrievijas reģ. Nr.), kuras bākā bija ievietota gumijas caurule, kura savienota ar sūkni - skaitītāju un kuras otrs gals ar degvielas uzpildes pistoli ievietots noliktavā esošajā 1m3 tvertnē. Noliktavā atradās vēl deviņas 1m3 tvertnes. Automašīnas vadītājs, Baltkrievijas pilsonis, paskaidroja, ka uz Rīgu braucis ar mērķi realizēt dīzeļdegvielu, taču nav paguvis to izdarīt.

Savukārt, trešdien, veicot automašīnas Renault pārbaudi uz šosejas Kandava-Ventspils, policija konstatēja, ka automašīnas kravas telpā atrodas 1m3 tvertne, kas pildīta ar šķidrumu, kuram raksturīga dīzeļdegvielas smaka, pavisam kopā - 1000 litru. Automašīnas vadītājs, 1962. gadā dzimis vīrietis, paskaidroja, ka šķidrumu iegādājies no kādas personas turpat netālu Kandavas novadā. Turpinot pārbaudi vadītāja norādītājā teritorijā, policija konstatēja koka angāru, kurā atradās dažāda tilpuma piecas metāla cisternas un četras 1m3 tvertnes, kurās atradās šķidrums ar dīzeļdegvielas smaku.

Pavisam kopā tika atsavināti 11 030 litri nelegālās dīzeļdegvielas. Bez tam, minētajā teritorijā atradās arī automašīna Mercedes Benz Sprinter, kurā bija vēl viena 1m3 tvertne ar tādu pašu šķidrumu. Neviena no klātesošajām personām neko par šķidrumu izcelsmi, piederību vai apjomiem precīzi paskaidrot nevarēja.            

Trešā pārbaude notika ceturtdien kāda uzņēmuma teritorijā Ziepniekkalnā – tur policija konstatēja, ka šī uzņēmuma valdes loceklis no Baltkrievijā reģistrētas kravas automašīnas vadītāja uzpērk un uzglabā dīzeļdegvielu bez tās izcelsmi un darījumu apliecinošiem dokumentiem. Jūras konteinerā tika konstatētas vairākas tvertnes, kurās kopā bija 1500 litru ar šķidrumu, kuram raksturīga dīzeļdegvielas smaka, sūknis, skaitītājs un gumijas caurules (pilns nelegālās uzpildes stacijas aprīkojums). 




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: elegāla dīzeļdegviela, kontrabanda, policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats