05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lauku sēta Rīgā pulcēja vairāk nekā 7000 apmeklētāju
Lauku sēta Rīgā pulcēja vairāk nekā 7000 apmeklētāju
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 27. augusts 2012, 19:01
Veiksmīgi noslēgusies nedēļas nogalē notikusī “Lauku sēta Rīgā” – divu dienu laikā tradicionālā lauku sēta pulcēja vairāk nekā 7000 apmeklētāju, lielākoties ģimenes ar bērniem.


Jau tika ziņots, ka laukumā pie t/c Origo 25. un 26.augustā no laukiem uz pilsētu pārcēlās govis, teļi, kazas, aitas, cūkas, truši, zosis, tītari, pīles, vistas, gaiļi – kopumā 30 dzīvnieki un putni, lai caur daudzveidīgām iesaistošām aktivitātēm ikviens bez maksas varētu tuvāk iepazīt lauku dzīves ikdienu. “Lauku sētu Rīgā” organizēja AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens apvienotā uzņēmuma Food Union produktu zīmols Mana Saime.

Divu dienu laikā “Mana Saime” produktu degustācijās tika notiesāti gandrīz 5000 litri paniņas, 3500 litri jogurta, 100 litri piena un 30 litri saldā krējuma, kas tika izmantots sviesta kulšanai. Piemiņai no “Lauku sēta Rīgā” 4000 bērni saņēma gotiņas, rukša un aitas maskas.

Projekta „Lauku sēta Rīgā“ ietvaros laukumā pie t/c Origo tika speciāli izveidoti un aprīkoti aploki, kuros uz divām dienām no laukiem uz pilsētu bija pārcēlušies lauku sētas dzīvnieki. Par to barošanu, apkopšanu un labsajūtu rūpējas kopēji. Mazākajiem pasākuma apmeklētājiem bija iespēja pārbaudīt savas esošās un iegūt jaunas zināšanas par lauku sētas dzīvniekiem, piemēram, atpazīt pēdu nospiedumus vai balsis un nopelnīt par to īpašas balvas.

Tāpat ikvienam pasākuma apmeklētājam bija iespēja vērot, kā kopš seniem laikiem un dažviet joprojām tiek gatavoti dažādi piena produkti. Meistarklasēs varēja apgūt gatavošanas mākslu, kā arī nogaršot uz vietas tapušos lauku labumus.

Piena muzejs no Sieksātes, Kurzemē, sev līdzi uz Rīgu bija atvedis muzeja raibaļu – slaucamas govs maketu reālos izmēros un aicināja ikvienu interesentu iemēģināt roku slaukšanā. Piena muzeja saimnieces iepazīstināja apmeklētājus ar interesantākajiem Piena muzeja eksponātiem, īpaši, sviesta kulšanas mašīnām, kā arī rādīja, kā no svaiga krējuma sakult sviestu, un deva iespēju to darīt arī “Lauku sētas Rīgā” apmeklētājiem.

„Lauku sēta Rīgā“ mērķis ir informēt un izglītot pilsētniekus, jo īpaši ģimenes ar bērniem, par dzīvi un tradīcijām laukos, darbiem, saimniecību iemītniekiem un to, kā veikalos pieejamie piena produkti tiek gatavoti lauku vidē.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Food Union, Lauku sēta, Lauku sēta Rīgā, Mana Saime

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats