03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LTV, visticamāk, jaunajā sezonā nerādīs Rīgas Dinamo spēles
LTV, visticamāk, jaunajā sezonā nerādīs Rīgas Dinamo spēles
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 10. augusts 2012, 11:58
Telekompāniju cīņas par lielāku auditoriju var padarīt hokeju mazāk redzamu. Kalendārs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačiem ir skaidrs līdz pat februāra vidum. Spēles jau teju teju sāksies, bet joprojām nav zināms, kurā televīzijā un kuros kanālos regulārā čempionāta spēles būs skatāmas.


Neoficiāla informācija liecina, ka Latvijas Televīzija (LTV) pēc četrus gadus ilgušās sadarbības ar līgu šogad varētu saņemt kurvīti. KHL translācijas tiesības tiek piešķirtas tam, kurš vairāk maksā, un LTV piedāvāto summu it kā pārsitusi MTG grupa, kurā ietilpst Viasat, TV3 un kopš neilga laika arī LNT.

Nedz vieniem, nedz otriem translācijas līguma uz rokas nav, tāpēc komentāri no Maskavas atnākušajām baumām ir skopi. Sarunas vēl turpinoties.

Latvijas Televīzijas Sporta redakcijas darbiniece Dace Klagiša vien atzīst, ka reitingi KHL spēļu translāciju laikā ir ļoti augsti un no satura viedokļa to iztrūkums būtu gana sāpīgs. Nav brīnums, ka konkurējošās telekompānijas vēlas pārņemt tiesības rādīt šīs spēles. LTV preses pārstāvis Jānis Kalve vēsta, oficiālas ziņas, kam tad ticis raidīšanas līgums, būšot sagaidāmas kaut kad pēc olimpisko spēļu beigām. Bet pagaidām iespēju, ka LTV paliks bešā, viņš nedz noliedz, nedz apstiprina. Baumas gan patiešām esot dzirdētas.

Hokeja līdzjutējiem pēc būtības ir vienalga, kurā televīzijā un kurā kanālā spēles ir baudāmas, ja vien šis kanāls ir patiešām brīvi pieejams. Un šajā ziņā translācijas līguma pāriešana pie MTG grupas skatītājiem varētu radīt zināmas problēmas. Ja, piemēram, hokeju tiek nolemts rādīt vien Viasat sporta kanālā vai TV6, tad bezmaksas virszemes apraides lietotāji pie tā netiks.

Izrādās, raizes par hokeja pieejamību jaunajā sezonā ir arī vienīgajam Latvijas klubam līgā – Rīgas Dinamo. Tā pārstāvis Jānis Stepītis stāsta, ka šā iemesla dēļ līgas vadībai nosūtīta vēstule, kurā klubs aicina nodrošināt pārraižu pieejamību maksimāli lielai auditorijai.

Iespējamais spēļu translētājs – MTG grupa – plānus, kurā kanālā liks hokeju, ja iegūs līgumu, neatklāj. Par sporta sadaļu Latvijā atbildīgais Toms Circenis apstiprina, ka sarunās ar līgu uzņēmums tiešām piedalās. Bet, kamēr nebūs oficiālas atbildes, arī nekādu komentāru par šo tematu nebūs.

Rīgas Dinamo līdzjutēju kluba vadītājs Jānis Barkāns gan nepieļauj domu, ka hokeju varētu ielikt kādā ne visiem skatītājiem pieejamā kanālā: «Gan jau rādīs TV3 vai LNT.» Tomēr versija par TV3 ir šaubīga. No Toma Circeņa Neatkarīgajai izdodas izvilināt, ka sports neatbilst TV3 formātam, kas tiekot pozicionēts kā ģimenes kanāls. Tātad vismaz ikdienas hokejam tā nav īstā vieta. Un jāatgādina, ka arī telekompānija LNT ar sporta rādīšanu līdz šim nav nodarbojusies. Jācer vienīgi, ka pati līga ņēmusi vērā kluba paustās bažas un translācijas līgumā būs iestrādāts nosacījums, ka tiesības rādīt daudziem cilvēkiem hokeju ir arī obligāti jāizmanto.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dace Klagiša, Jānis Stepītis, KHL, Latvijas Televīzija, MTG grupa, Rīgas Dinamo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats