29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latgalei draud izslēgšana no Latvijas mediju telpas
Latgalei draud izslēgšana no Latvijas mediju telpas
Autors: Apollo.lv / 31. maijs 2012, 21:35
Kamēr valdība izstrādā rīcības plānu situācijas uzlabošanai Latgalē, Saeimā ar zviedru mediju giganta Modern Times Group (MTG) lobiju steidzamības kārtā virzītie likuma grozījumi šo Latvijas austrumu reģionu faktiski draud izslēgt no vietējās informatīvās telpas, ziņo portāls «pietiek.com».


Portāls vēstī, ka ar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas atbalstu šobrīd top izmaiņas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas ar laiku faktiski atļaus nacionālajiem kanāliem Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT) un TV3 iziet no bezmaksas apraides.

Tas, visticamāk, nozīmēs ierobežotu nacionālo TV kanālu pieejamību Latvijas vismazāk attīstītā reģiona-Latgales iedzīvotājiem.

Portāla pētītais liecina, ka steidzamības kārtā Saeimā tiek virzīti grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz, ka bezmaksas apraidē būs pienākums pārraidīt tikai sabiedriskās televīzijas kanālus, bet ne privātos nacionālos kanālus. Līdz ar to šādi likuma grozījumi būtībā dos zaļo gaismu MTG biznesa iecerēm panākt, ka TV3 un LNT oficiāli iziet no bezmaksas apraides.

Portāls uzsver, ka šādas likuma izmaiņas īpaši negatīvi var iegriezt Latgales iedzīvotājiem, kuriem, ņemot vērā šī reģiona iedzīvotāju zemo maksātspēju, bezmaksas TV apraide ir būtiska, raksta Apollo.lv.

Kā «pietiek.com» apliecināja Latgales kabeļtelevīziju operatora «Dautkom» pārstāvis Andrejs Čemodanovs, viss būs atkarīgs no klientu gatavības maksāt. Pēc viņa teiktā, ja TV3 un LNT prasīs naudu no kabeļoperatora, «Dautkom» būšot spiests saviem klientiem jautāt, vai viņi ir gatavi maksāt vairāk. Tas varot draudēt ar to, ka vēl vairāk palielināšoties Krievijas mediju ietekme Latgalē, jo kaimiņvalsts kanāli pieejami bez maksas. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andrejs Čemodanovs, Dautkom, Latgale, MTG

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats