17. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Dailis, Herberts, Umberts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kapsētu apsaimniekošanai plāno pirkt elektromobiļus
Kapsētu apsaimniekošanai plāno pirkt elektromobiļus
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 26. aprīlis 2012, 14:27
Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien atbalstīja divus projektus, kas ļaus izmantot elektromobiļus kapsētu apsaimniekošanā. Izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, 2013. gadā plānots iegādāties trīs elektromobiļus, kā arī uzbūvēt divas uzlādes stacijas. Viena stacija atradīsies pilsētas centrā, bet otra - Raiņa, I un II Meža, Sarkandaugavas kapsētu apkārtnē.


„Mājokļu un vides departaments vēlas ieviest „zaļās” metodes savā tiešajā saimnieciskajā darbā, tādējādi mudinot arī citus izvēlēties jaunas un progresīvas tehnoloģijas, lai saglabātu vidi. Tā kā kapsētu teritorijas Rīgā aizņem lielu platību, tad elektromobiļu izmantošana vienlaikus ļaus arī ietaupīt finanšu līdzekļus, jo to ekspluatācija ir lētāka,” uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Trīs elektromobiļu iegādei nepieciešami Ls 78000 un divu uzlādes staciju izbūvei vajadzīgi Ls 88066. No Eiropas Savienības šiem projektiem iespējams saņemt līdzfinansējumu no 50% līdz 85 %.

Projektus par elektromobiļu iegādi un uzlādes staciju būvniecību vēl skatīs Pilsētas attīstības komiteja un Finanšu un administrācijas lietu komiteja.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: elektromobiļi, kapsetas, Vjačeslavs Stepaņenko

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats