04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Stradiņu valdi gatavojas nomainīt, mediķi protestē
Stradiņu valdi gatavojas nomainīt, mediķi protestē
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 26. aprīlis 2012, 9:38
P. Stradiņa slimnīcas valdi, precīzāk, divus tās locekļus – valdes priekšsēdētāju Modri Dzenīti un valdes locekli Raimondu Brici – ar citām, pagaidām nezināmām personām ir pietiekami stingra, lai tas īstenotos.


Par to, ka lēmums jau tikpat kā pieņemts, var secināt pēc slimnīcas arodbiedrības un VM parlamentārās sekretāres Lienes Cipules tikšanās laikā runātā. Tikai pēc arodbiedrību protesta akcijas trešdienas rītā pie slimnīcas 15. korpusa ar slimnīcas darbiniekiem ticies kāds no ministrijas, lai censtos kliedēt neskaidrību par slimnīcas turpmāko darbu, raksta NRA.LV.

Savukārt P. Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Modris Dzenītis sarunā ar Neatkarīgo pauž pārliecību, ka valdi sagaida nomaiņa. «Konkrētas informācijas mums nav, ne man, ne kādam citam,» situāciju vērtē M. Dzenītis. Ka tiek gatavota valdes maiņa, liecina tas, ka valdes locekļu amatiem uzrunāti arī vairāki slimnīcas darbinieki.

«Kam jānotiek, lai Veselības ministrijas ierēdņi saprastu, ka labi organizēts, sakārtots ārstniecības un aprūpes darbs, stabilitāte un apmierināts pacients ir jānovērtē? Ja tā notiktu, vai masu medijos būtu parādījusies baumu līmeņa informācija par Stradiņa slimnīcas klusu, varētu pat teikt – slēptu, valdes nomaiņu?

Vai varbūt tā ir politiska spēlīte ar nosaukumu «Ieliec savus partijas biedrus vadošos amatos»?» atklātā vēstulē valsts augstākajām amatpersonām jautā Stradiņu arodbiedrība.

Tā norāda, ka pašreizējai valdei slimnīcas labās auras saglabāšanā ir nozīmīga loma. Valde iepriekšējos, tostarp pēdējos krīzes un «budžeta konsolidācijas» gados, uzklausīja un iespēju robežās atbalstīja darbinieku iniciatīvas, lai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju iespējas saņemt veselības aprūpes pakalpojumus Stradiņa slimnīcā. Slimnīcas arodbiedrībai ir aizdomas, ka vēlme valdē iekārtot cilvēkus, kuri būtu paklausīgi ministrijai, nozīmētu aklu slimnīcas tēriņu samazināšanu, neraugoties, kā tas ietekmēs pacientus.

«Arī pēc sarunas ar ministrijas pārstāvi mēs tomēr paliekam pie sava sākotnējā viedokļa par to, ka pašlaik nav pamata un nav lietderīgi nomainīt slimnīcas valdi,» Neatkarīgajai saka slimnīcas arodbiedrības vadītāja pienākumu izpildītāja Līga Bāriņa, «sarunas bija mierīgas, nebija saspīlējuma. Mēs vēlējāmies uzzināt, vai tas ir tiesa, ka jau lēmums ir pieņemts, ka valde tiks nomainīta. Un būtībā saņēmām apstiprinošu atbildi. Galvenais, kas tika uzsvērts, ka pašreizējai valdei beidzas pilnvaru termiņš… Savukārt otrs iemesls, ko esam jau dzirdējuši, ka slimnīcai ir parādi.» Arodbiedrība sapratusi, ka VM vēlas tādu valdi, kurai var uzticēties, kas ir augsti profesionāla komanda. «Jā, mēs jautājām, kas varētu būt jaunais slimnīcas vadītājs, bet konkrētus vārdus mums neteica,» atklāj L. Bāriņa. Neoficiāli zināms, ka ir uzrunāti arī vairāki mediķi no Stradiņa slimnīcas.

Arodbiedrība aicina VM saglabāt pašreizējo Stradiņa slimnīcas valdi, jo tās potenciāls un darba spējas ir pietiekami labas, lai varētu sekmīgi turpināt darbu un vadīt slimnīcas kolektīvu. L. Bāriņa uzsver, ka tikko ir iecelta jauna valdes locekle (pirms divām nedēļām slimnīcas vadībai pievienojās Rūta Valtere), tāpēc, viņasprāt, vajadzētu valdei šādā sastāvā ļaut strādāt un vērtēt pēc zināma laika, kā ir veicies ar dotajiem uzdevumiem. Arī pēc slimnīcas arodbiedrības biedru domām, kopš krīzes brīža slimnīca ir sarežģītā situācijā, bet pašreizējā valde ir spējusi veiksmīgi to vadīt.

«Mums vienkārši nav informācijas,» vērtējot arodbiedrības akciju, saka Modris Dzenītis, «vien zinām, ka ir sasaukta ārkārtas sanāksme šonedēļ, kurā tiks apstiprināta slimnīcas jaunā valde. Nesaņemam atbildes ne uz vienu jautājumu.» M. Dzenītis sliecas domāt, ka VM vēlas, lai slimnīcas valdē būtu personas, kuras varētu strikti aizstāvēt VM idejas, pat neiebilstot pret tās plāniem samazināt finansējumu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: mediķi, P. Stradiņa slimnīcas valde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats