05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Stradiņa slimnīcas arodbiedrība rīko protestu pret valdes maiņu
Stradiņa slimnīcas arodbiedrība rīko protestu pret valdes maiņu
Autors: NRA.lv / 25. aprīlis 2012, 15:01
Stradiņa slimnīcas darbinieku arodbiedrība šodien plkst.11 slimnīcas teritorijā pie 15.korpusa rīko protestu pret Veselības ministrijas rīcību saistībā ar slimnīcas iespējamo valdes maiņu, paužot atbalstu līdzšinējai valdei.


Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas arodbiedrības valdes sagatavojusi arī atklāto vēstuli, kurā tiek norādīts: "Kam jānotiek, lai Veselības ministrijas ierēdņi saprastu, ka labi organizēts, sakārtots ārstniecības un aprūpes darbs, stabilitāte un apmierināts pacients ir jānovērtē? Ja tā notiktu, vai masu medijos būtu parādījusies baumu līmeņa informācija par Stradiņa slimnīcas klusu, varētu pat teikt slēptu, valdes nomaiņu? Vai varbūt tā ir politiska spēlīte ar nosaukumu "Ieliec savus partijas biedrus vadošos amatos"?

Stradiņa slimnīca - slimnīca ar vēsturi, vārdu un, pateicoties darbiniekiem, ar nākotni. Mūsuprāt, slimnīcas galvenā vērtība ir tās darbinieki - sākot no slimnieku kopējām, līdz pat pieredzes bagātiem ārstiem, profesoriem. Kadru mainība Stradiņa slimnīcā ir ļoti neliela. Kāpēc? Tāpēc, ka ir skaidri redzama un zināma personāla vadības stratēģija, algu politika. Darbinieki ir informēti par notiekošo slimnīcā, par jauno ēku celtniecības plāniem un nākotnē paredzamo darbu jaunuzceltajos slimnīcas korpusos, kas ļaus vēl ātrāk un kvalitatīvāk apkalpot pacientus un paplašinās pakalpojumu klāstu. Tas viss nebūtu iespējams bez esošās valdes Modra Dzenīša un Raimonda Briča sastāvā, kuri pierādījuši, ka spēj veiksmīgi vadīt šo sarežģīto procesu.

Slimnīcas darbinieki blakus cipariem algas lapiņā papildus saņem apziņu - Tu esi piederīgs Stradiņu ciltij. Šī brīža valde šīs auras saglabāšanā un spodrināšanā ieņem nozīmīgu lomu. Tā iepriekšējos, tostarp pēdējos krīzes un "budžeta konsolidācijas" gados, uzklausīja un iespēju robežās atbalstīja darbinieku iniciatīvas, lai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju iespējas saņemt veselības aprūpes pakalpojumus Stradiņa slimnīcā.

Šobrīd, kad it bieži ir jāpieņem lēmumi par naudas tēriņiem, vienlaikus apzinoties, ka naudas ir par maz un visam neiznāks, valde ir spējusi veiksmīgi nodalīt absolūti nepieciešamos izdevumus no tiem, kas var pagaidīt, par augstāko vērtību izvirzot pacienta veselību. Pacients ir bijis un būs galvenais, uz ko vērsta slimnīcas darbība, politika.

Atklāts ir jautājums, vai Veselības ministrija nomainot valdi arī piešķirs 14 milj. Ls, vai kā sitiens ar knipi un notiek brīnums - Neatliekamās medicīnas centrā parādīsies jaunas telpas, lai uzņemtu 150 pacientus, tagad paredzēto 40 vietā, laikam jau nē. Varbūt, tomēr šāda rīcība liecina par vēlmi slēpt nesakārtoto veselības aprūpes sistēmu valstī?

Aicinām sabiedrību aizdomāties - ja slimnīcas valdē tiks ievietotas paklausīgas, Veselības ministrijai pietuvinātas personas ar mērķi akli samazināt tēriņus, kas notiks ar Stradiņa slimnīcas galveno principu "pacients kā prioritāte"? Vai iespējams pacienta veselībai kaitēt vēl vairāk nekā šobrīd, kad medicīnas pakalpojumu tarifs jau nolaists nesamērīgi zemu?


Diskusija par rakstu (0) , Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca, Veselības ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats