26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Moroza: patiesībā degvielas cenām Latvijā vajadzētu augt vēl straujāk
Moroza: patiesībā degvielas cenām Latvijā vajadzētu augt vēl straujāk
Autors: Apollo.lv / 30. marts 2012, 13:47
Nav nekāda pamata uzskatīt, ka pasaules biržās piedzīvotā nelielā jēlnaftas cenas samazinājuma dēļ būtu sagaidāms arī degvielas cenu kritums, komentārā laikrakstā «Dienas Bizness» vēsta degvielas mazumtirdzniecības kompānijas SIA «Viada» vadītāja Alla Moroza.


Viņa uzsver, ka, vispirms jēlnaftas cenu kritums tiešām ir niecīgs, turklāt realitātē par samazinājumu vispār ir grūti runāt, ņemot vērā, ka šīs cenas svārstības divu trīs ASV dolāru robežās faktiski neko nenozīmē, raksta Apollo.lv.

Ceturtdien tās cena bija 124 dolāri par barelu, un nevar teikt, ka tas būtu ievērojami zemāks līmenis, salīdzinot ar situāciju, kāda bija vienu vai divas dienas iepriekš, norāda Moroza.

Viņa skaidro: «Tāpat būtisks ir aspekts, ka šobrīd pasaulē var būt novērojama ļoti interesanta situācija, kad jēlnaftas cena nedaudz samazinās, bet naftas produktu cena aug. Tas lielā mērā saistāms ar faktu, ka tādos lielos tirgos kā Indija, Ķīna, kā arī daļā Āfrikas valstu pieprasījums gan pēc benzīna, gan arī dīzeļdegvielas būtiski aug – attiecīgajos reģionos šo produktu patēriņš kļūst arvien lielāks. Tādējādi nav arī pamata gaidīt, ka degvielas cenas varētu samazināties.»

Moroza ir pārsteigta, ka kāds pašreizējā situācijā var uzskatīt, ka ir gaidāms naftas produktu cenu samazinājums, kā iemeslu tam minot faktu, ka pāris dolāru robežās ir nosvārstījusies jēlnaftas cena.

«Protams, var saprast, ka patērētājus pašreizējā situācija saistībā ar degvielas cenām neapmierina – tā ir neapskaužama. Tomēr jāsaprot, ka arī tirgotājiem tā ir visnotaļ problemātiska. Degviela no piegādātājiem ir jāiegādājas par ļoti augstām cenām. Tajā pašā laikā tās realizācijas apjoms krīt, jo iedzīvotāju maksātspēja nepalielinās. Degvielas tirgotāji Latvijā gan benzīnam, gan arī dīzeļdegvielai cenas kāpina ievērojami mazākā apmērā, nekā to prasītu notikumi starptautiskajos tirgos. Patiesībā šīm mazumtirdzniecības cenām Latvijā vajadzētu augt vēl straujāk. Tirgotāju maržas daļa pēdējā laikā ir ļoti tuvu nullei,» uzsver Moroza.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Alla Moroza, degviela, Viada

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats