03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijas Radio atklātā vēstulē protestē pret apvienoto mediju
Latvijas Radio atklātā vēstulē protestē pret apvienoto mediju
Autors: IR.lv / 28. marts 2012, 9:37
Latvijas Radio darbinieki kategoriski iebilst pret veidu, kādā tagad Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izstrādā un virza jauna elektroniskā sabiedriskā medija koncepciju iesniegšanai valdībā.

Tikmēr NEPLP ekspertu grupa plāno vairākas sanāksmes, lai spriestu par labāko risinājumu jauna sabiedriskā medija izveidei, BNS pavēstīja NEPLP pārstāve Sanita Blomniece.

Latvijas Radio darbinieki trauksmes celšanai nekautrējas izmantot savā rīcībā esošo ēteru, un otrdien visu dienu ziņu laidumos skandēja savas pretenzijas pret apvienošanos ar LTV vienotā medijā, raksta IR.LV.

Galvenie iebildumi ir informācijas nepietiekamība par koncepcijas izstrādi un pārāk sasteigtie termiņi, kādos no Latvijas Radio tiek sagaidīti izsvērti un pamatoti attīstības modeļi. Paši radio darbinieki uzskata, ka „Latvijas Radio ir stabils medijs, kas nodrošina klausītājus ar objektīvu, operatīvu un daudzveidīgu informāciju un noteiktā finansējuma ietvaros veiksmīgi pilda sabiedrisko pasūtījumu". Arī auditorijas pētījumi un dati liecinot, ka Latvijas Radio četri kanāli kopumā apmierinot auditorijas vēlmes un prasības, turklāt pēc „TNS Latvia" datiem, pagājušā gada ziemā tā auditorija bija gandrīz miljons klausītāju, bet tirgus daļa - 40%.

Radio darbinieki tāpēc uzskata, ka elektronisko mediju attīstības modeļi jāizvērtē vispusīgi - gan saturiski, gan ekonomiski, atvēlot tam pietiekami daudz laika.

NEPLP ekspertu grupas nākamās koncepcijas izstrādes sanāksmes plānotas piektdien, 30.martā, kā arī nākamnedēļ, 2. un 3.aprīlī.

NEPLP pārstāve Blomniece norādīja, ka pašlaik ekspertu grupa strādā pie Latvijas situācijas un Eiropas pieredzes un konteksta izvērtējuma jauna sabiedriskā medija izveidei un plānots, ka uz šā izvērtējuma bāzes tiks izstrādāti Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija konceptuālo risinājumu modeļi.

Blomniece arī uzsvēra, ka jaunai koncepcijas projekta redakcijai jābūt sagatavotai aprīlī, lai sabiedriskais medijs kā prioritāte tiktu iekļauts jaunajā Nacionālajā attīstības plānā un sabiedriskie mediji varētu pretendēt arī uz Eiropas Savienības (ES) finansējumu. ES struktūrfondu plānošanas perioda 2014.‒2020.gadam aktivitāšu definēšanu būtiski izmantot, lai risinātu sabiedrisko mediju problēmas, kas nākotnē var kritiski apdraudēt Latvijas iedzīvotāju iespējas iegūt kvalitatīvu un neatkarīgu informāciju.

Latvijā pašlaik jāizšķiras, vai veidot jaunu sabiedrisko mediju. Koncepcija ir izstrādāta, un patlaban par to notiek diskusijas. Tā paredz trīs variantus, kā tālāk darboties Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio. Jaunievēlētā NEPLP uzskata, ka koncepcija ir jāpārstrādā, tāpēc notiek dažādu viedokļu un pieredzes apzināšana.

NEPLP ekspertu darba grupā koncepcijas pilnveidošanai darbojas Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja Inta Brikše, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne, Vidzemes Augstskolas lektors Jānis Juzefovičs, Latvijas Televīzijas žurnālists Arnis Krauze, Latvijas Radio žurnālists Aidis Tomsons, Politika.lv producente Ilze Straustiņa un Kultūras ministrijas Informatīvās vides integrācijas nodaļas vadītājs Andris Mellakauls.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Radio, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats