15. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Airita, Arita, Sofija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ķīviņi beigušies, jauna slimnīca Talsos būs
Ķīviņi beigušies, jauna slimnīca Talsos būs
Autors: Kristīne Klauze / NRA.lv / 7. marts 2012, 11:32
Cerīgā gultnē ievirzījusies jaunās slimnīcas ēkas būvniecības iecere Talsos. Novada deputātu ķīviņi par celtniecības vietu ir beigušies, bet projekta īstenotājiem svinīgi nodots topošās ēkas tehniskais projekts.


«Slimnīca taps. Raugoties uz būvprojektu, jau var spilgti iztēloties jauno slimnīcas ēku, un vēl viens liels sapnis Talsos būs piepildījies,» objekta tehniskā projekta nodošanas pasākumā sacīja Talsu novada domes priekšsēdētājs Miervaldis Krotovs. Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs pauda prieku par pozitīvo ziņu visiem Talsu, Rojas, Mērsraga un Dundagas novada iedzīvotājiem, kuri joprojām ir spiesti ārstēties nolaistā padomju laika slimnīcā, bet mediķiem jāstrādā nepiemērotā vidē. «Mēs ar Talsiem visu laiku bijām kaimiņi, bet, pateicoties abu pilsētu slimnīcu apvienības izveidei, nu esam kļuvuši par ģimenes locekļiem,» akcentējot kopīgās intereses ziemeļkurzemnieku veselības aprūpes laukā, sacīja A. Lembergs.

Pasākumā tika demonstrēts arī esošās Talsu slimnīcas ēkas katastrofālais stāvoklis. Pašlaik slimnīca atrodas 1900., 1940. un 1963. gadā celtās ēkās, kuras ir teju sabrukšanas stadijā. Atbilstoši ekspertu slēdzienam ēku uzlabošana nav iespējama, un vienīgā iespēja ir jaunas slimnīcas būvniecība.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece atklāj, ka jaunā stacionāra būvniecība Talsos ir viena no slimnīcas prioritātēm un jau apvienojoties bija apņemšanās, ka tiks strādāts pie investīciju piesaistes, lai īstenotu šo projektu. Šobrīd visi priekšdarbi ir izdarīti, no dažādiem finanšu avotiem piesaistīti pieci miljoni latu, un atliek vien izsludināt būvniecības konkursu, lai līdz nākamā gada beigām slimnīcu varētu pabeigt, iekārtot un tā varētu uzņemt pacientus. Jaunās ēkas tehnisko projektu izstrādāja un to svinīgi nodeva projektētāju firma SIA Ozola & Bula.

Jaunajā slimnīcā atradīsies vidēja izmēra stacionārs ar aptuveni 40 gultas vietām, traumpunkts, operāciju zāles, kā arī intensīvās terapijas nodaļa. Tāpat būs plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, rehabilitācijas kabinetu un dienas stacionāru ar ķirurģisko, terapeitisko un ginekoloģisko palīdzību. Atstāta arī neliela attīstības rezerve nākotnei.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka vēl novembrī Talsu novada domes pozīcijas un opozīcijas deputātu savstarpējie strīdi draudēja projektu izgāzt. Kašķis bija par izvēlēto slimnīcas būvniecības vietu. Kaut arī jau gadu iepriekš novada domes deputāti ar balsu vairākumu apstiprināja būvniecības vietu Stendes ielā, opozīcija pēkšņi ar to nebija mierā, uzskatot, ka šim mērķim labāka vieta būtu Ezeru ielas apkaimē, kas daudz lielāka apjoma slimnīcas būvniecībai bija rezervēta pirms vairākiem gadiem. Domstarpību dēļ radās draudi zaudēt visus piesaistītos miljonus, jo ES finansējuma apguvei ir strikti termiņi. M. Krotovs mierina, ka diskusijas par citu vietu vairs nav.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Talsu slimnīca

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats