26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LIC: gripa strauji izplatās
LIC: gripa strauji izplatās
Autors: Apollo.lv / 24. februāris 2012, 17:42
Laboratorijā veiktie izmeklējumi par gripas vīrusiem un to rezultāti liecina, ka gripai ir tendence diezgan strauji izplatīties, informē Latvijas infektoloģijas centrā (LIC).


LIC Virusoloģijas laboratorijā pārbaudei uz gripas vīrusiem tiek saņemti paraugi no visas Latvijas – no slimnīcām, ģimenes ārstiem, citām laboratorijām, no gripas monitoringā ietilpstošajām ārstniecības un ambulatorajām iestādēm, raksta Apollo.lv.

Ja pagājušajā nedēļā par aizdomām ar gripu laboratoriski tika izmeklēti 255 paraugi, no kuriem 28 paraugos konstatēti gripas vīrusi, tad šās nedēļas trīs dienās no 182 paraugiem 40 gadījumos konstatēti gripas vīrusi.

Tuvojas brīvdienas, cilvēki, ģimenes ar bērniem dosies izbraukumos ar slēpēm, pulcēsies dažādos atpūtas un izklaides pasākumos. Strauji mainīgi laika apstākļi, krasas gaisa temperatūras svārstības – arī šie faktori ir labvēlīgi infekcijas izplatībai, uzsver LIC.

Lai izvairītos no saslimšanas ar gripu, infektologi iesaka neapmeklēt publiskus pasākumus, kā arī sabiedriskas vietas, kur ir liels cilvēku skaits.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: gripa, LIC

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats