02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijas ceļotāji nebaidās doties uz valstīm, kurās nav droši
Latvijas ceļotāji nebaidās doties uz valstīm, kurās nav droši
Autors: Jolanta Spravņikova / NRA.lv / 9. februāris 2012, 17:25
Šobrīd pieprasītākās ceļojumu vietas ir siltās zemes un slēpošanas kūrorti. Kā liecina tūrisma aģentūru sniegtā informācija, ceļotāji izvēlas sev tīkamākos maršrutus, nevis vadās pēc drošības aspektiem.


Ārlietu ministrijas (ĀM) mājas lapā ir pieejams saraksts ar vietām, kuras būtu ieteicams neapmeklēt, vai arī apmeklēšanas gadījumā ievērot īpašu piesardzību.

„Vanilla Travel” direktore Inga Kavaca: „Tā ir katra cilvēka brīva izvēle uz kurieni braukt. Cilvēkiem pašiem ir jāizvērtē, kas ir drošs un kas nav. Bez šī saraksta ir arī televīzija, prese, internets, no kuriem var uzzināt informāciju par valstīs notiekošo un pēc tam izdarīt secinājumus, kā arī izlemt, kad braukt.”

„Vanilla Travel” ceļojumu topa augšgalā ir Spānija, Tenerife, Taizeme, Dominika un Austrija.

Lai gan Ēģipte saistībā ar notikušajām plaša mēroga demonstrācijām ir viena no ĀM sarakstā minētajām valstīm, „Ceļojumu bodes” konsultants Kaspars Gēgeris norāda, ka Ēģiptes kūrortos ir droši, piesardzība būtu jāievēro braucot tālāk ekskursijā, piemēram, uz Kairu un Luksoru, kur ceļā jāpavada vairākas stundas, braucot cauri tuksnešiem un mazapdzīvotām teritorijām.

nra.lv jau ziņoja par nesen notikušo gadījumu, kad Ēģiptē par ķīlniekiem tika sagūstīti tūristi no Latvijas un Igaunijas.

K. Gēgeris informē, ka no ĀM valstu saraksta, kuras būtu ieteicams neapmeklēt vai arī apmeklēšanas gadījumā ievērot īpašu piesardzību joprojām īpaši populāri galamērķi ir Turcija un Tunisija: „Pagaidām ceļojumu sezona vēl nav sākusies, bet periodā no aprīļa līdz oktobris, tās ir ļoti pieprasītas ceļojumu vietas.”

Tomēr konsultants uzskata, ka ceļotājiem nevajadzētu satraukties: „Tūroperatori redz situāciju un to kontrolē. Ja tā kļūst nedroša, tad ceļojumus atceļ un evakuē tūristus, kas atrodas apdraudētā teritorijā. Pagājušā gada janvāra beigās un februārī bija tāda situācija. Uz Ēģipti vairākus mēnešus tika atcelti lidojumi, bet tie, kas bija devušies ceļojumā, tika atvesti atpakaļ.”

„Ceļojumu bodes” klientiem pašreiz ir aktuālas divas ceļojumu grupas. Pirmā ir siltās zemes kā Ēģipte un Kanāriju salas. Otra grupa ir ceļojumi ar iespēju slēpot – Austrija un Itālija.

Pašreiz ĀM sarakstā aktuālākās vietas, kurās ceļotājiem būtu jāievēro papildu piesardzība ir Sīrija, jo tur turpinās protesta demonstrācijas. ĀM brīdina, ka Sīrijā samērā regulāri arestē un apcietina cilvēkus tikai uz aizdomu pamata. ĀM nerekomendē doties arī uz Venecuēlas Republika, kur iesaka atturēties no pierobežas ar Kolumbiju apmeklēšanas 80 km platā joslā Zulia, Tachira un Apure štatos, kur darbojas teroristiski, bruņoti grupējumi un pastāv cilvēku nolaupīšanas iespējas. Kā arī brīdina par paaugstinātu terorisma draudu iespēju Turcijā, un politiskajām pretrunām Taizemē.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ārlietu ministrija, Ceļojumu bode, ceļošana, Inga Kavaca, Kaspars Gēgeris, Vanilla Travel

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats