17. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Dailis, Herberts, Umberts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » "Laimas" īpašnieki noskatījuši 7 uzņēmumus Latvijā
"Laimas" īpašnieki noskatījuši 7 uzņēmumus Latvijā
Autors: Ilze Šteinfelde / NRA.lv / 7. februāris 2012, 12:44
Pārtikas uzņēmumu grupā NP Foods ietilpst a/s Laima, a/s Staburadze, a/s Gutta, SIA Staburadzes konditoreja, SIA Saldumu tirdzniecība. NP Foods lielākais akcionārs Daumants Vītols Neatkarīgajai atklāja, ka šobrīd uzņēmums pēta aptuveni 30 uzņēmumu Baltijā, kurus, iespējams, būtu vērts iegādāties.


Septiņi no uzņēmumiem, kurus Laimas īpašnieki labprāt pievienotu savai grupai, atrodas Latvijā. Tiesa, pagaidām D. Vītols neatklāj uzņēmumu nosaukumus.

«Jaunu uzņēmumu pievienošana ir ātrākais attīstības ceļš. Arī pati Laima radās cita uzņēmuma iegādes rezultātā. Šo praksi mēs turpinām un turpināsim,» teic D. Vītols.

Vienlaikus viņš neslēpj, ka par NP Foods uzņēmumiem, jo īpaši Laimu, regulāri interesējas daudzas lielas starptautiskas kompānijas, kuras gribētu pievienot šos uzņēmumus savai komandai, raksta NRA.lv.

«Tiklīdz uzņēmums Baltijas mērogā sasniedz pietiekami lielu līmeni, tā par to sāk interesēties potenciālie investori. Arī Laima un citi mūsu uzņēmumi nav izņēmums. Baltijas tirgū starp saldumu ražotājiem tikai Laima un Vilniaus Pergale ir uzņēmumi ar vietējo kapitālu. Gan Igaunijas Kalev, gan Lietuvas Karuna pieder ārvalstu kompānijām. Taču varu droši apgalvot, ka Laima arī turpmāk būs Latvijas kapitāla uzņēmums. Mūsu plānos to nav pārdot,» uzsvēra D. Vītols.

Pērn, kad NP Foods vārds tika iesaistīts transtaukskābju skandālā, uzņēmuma vadība pieļāva, ka tas ir ticis darīts ar iemeslu, proti, lai piespiestu uzņēmumu pieņemt kāda investora piedāvājumu. Tiesa, konkrēti vārdi toreiz netika nosaukti.

NP Foods valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis neslēpj, ka transtaukskābju skandāls uzņēmuma apgrozījumu nav ietekmējis. «Pirmajā mirklī, protams, bija neliels pieprasījuma samazinājums, taču pēc tam tas atgriezās iepriekšējā līmenī. Pateicoties dāņu profesoram, nomainījām izejvielas, aizstājot tās ar dārgākām, lai iedzīvotājiem nevajadzētu raizēties par iespējamo transtaukskābju saturu izstrādājumos. Diemžēl pircējs ar savu maciņu ne vienmēr balso par labu Latvijas ražojumam bez transtaukskābēm, ja veikala plauktā blakus stāv lētāks importa izstrādājums, kaut arī tā sastāvā ir transtaukskābes,» sacīja R. Gulbis.

Uzņēmums šogad plānojis ražošanas modernizēšanā un jaunās tehnoloģijās ieguldīt aptuveni četrus miljonus eiro, tas ir, aptuveni divtik, cik pērn. Jaunos gardumus varēs baudīt ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī vairāk nekā 25 citu pasaules valstu saldummīļi. Eksporta apjomu uz Vāciju, Lielbritāniju, Slovākiju, Kanādu, ASV, Krieviju plānots palielināt par 12 procentiem. Līgums ir arī ar sadarbības partneriem Brazīlijā, un uzņēmums cer Laimas gardumos ieinteresēt arī Ķīnu.


Diskusija par rakstu (1) , Daumants Vītols, NP Foods, Rolands Gulbis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats