05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijas Maiznieks ražotnes modernizācijā ieguldījis 4 miljonus eiro
Latvijas Maiznieks ražotnes modernizācijā ieguldījis 4 miljonus eiro
Autors: BNA / 23. janvāris 2012, 18:08
Noslēdzoties AS Latvijas Maiznieks ražotnes modernizācijas pirmajam posmam, uzņēmums investējis 4 miljonus eiro vienā no lielākajām maizes ceptuvēm Latvijā. Kā tikšanās laikā ar LR ekonomikas ministru Danielu Pavļutu informēja uzņēmuma vadība, tad, piesaistot investīcijas vairāku miljonu eiro apmērā un apgūstot Eiropas Savienības līdzekļus, uzņēmums veica gan būtisku ražošanas procesu modernizāciju, iegādājoties jaunas iekārtas, gan ievērojumus uzlabojumus kvalitātes ziņā.


Latvijas Maiznieks pārstāvis Juris Užulis informēja ministru arī par nākotnes plāniem. Arī šogad Latvijas Maiznieks plāno turpināt investīciju projektu iekārtās, gan būvniecībā, gan paplašinot produktu sortimentu. Šī gada laikā uzņēmums plāno pircējiem piedāvāt vēl sešus jaunus maizes produktus.

Apskatot Latvijas Maiznieks ražotni, ekonomikas ministrs augsti novērtēja uzņēmuma sasniegumus ražotnes modernizācijā, jo tās laikā ir izdevies ne vien palielināt ražošanas jaudas, bet arī paaugstināt produktivitāti. Īpaši atzinīgi ministrs novērtēja uzņēmuma ieceri paplašināt tirgus robežas, uzsākot eksportu. Abu pušu tikšanās laikā tika runāts arī par ES struktūrfondu apguves procesiem, kā arī jautājumiem, kas saistīti ar nozares sakārtošanu.

Daniels Pavļuts, ekonomikas ministrs: „Latvijas Maiznieks ir ļoti labs piemērs tam, ka arī Latgales uzņēmumiem, ja vien ir skaidri mērķi un pamatoti biznesa plāni, ir visas iespējas augt un attīstīties. ES struktūrfondu līdzekļi šajā ziņā ir nozīmīgs atbalsts. To sniegtās iespējas uzņēmējiem būtu maksimāli jāizmanto savai izaugsmei un jaunu darbavietu radīšanai. Turklāt tā vietā, lai nepārtraukti kultivētu ziņas par teju bezcerīgo situāciju Latgalē, būtu jāstāsta un jāuzsver reģiona priekšrocības, kuru netrūkst, kopīgi domājot, kā tās izmantot uzņēmējdarbības veicināšanai un investīciju piesaistei.”

Pirmā posma ietvaros Latvijas Maiznieks ir modernizējis četras maizes ražošanas līnijas, pilnībā nomainot kviešu maizes ražošanas līniju. Uzstādītas ir gan jaunas dozēšanas un mīklas mīcīšanas iekārtas, gan iebūvētas modernas krāsnis un iegādātas efektīvas dzesēšanas un iepakošanas iekārtas, tādējādi daudzkārt palielinot ražošanas jaudas un konkurētspēju tirgū. Visa projekta laikā iecerēts pilnībā nomainīt visas ražošanas līnijas rūpnīcā.

Juris Užulis, Latvijas Maiznieks pārstāvis: „Neskatoties uz to, ka Latvijas Maiznieks ražotne ir viena no lielākajām Latvijā, modernizācijas lielākais ieguvums ir tieši produkta kvalitātes celšana. Šī projekta ietvaros mums ir izdevies gan saglabāt mūsu ilgās maizes cepšanas tradīcijas, nezaudējot iecienītākās garšas, gan vienlaicīgi uzlabot kvalitāti un palielināt ražošanas apjomus, nodrošinot arvien pieaugušo tirgus un eksporta pieprasījumu.” 



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Daniels Pavļuts, Juris Užulis, Latvijas Maiznieks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats