26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Degviela šodien vēl dārgāka; «Statoil» skaidro straujo cenu kāpumu
Degviela šodien vēl dārgāka; «Statoil» skaidro straujo cenu kāpumu
Autors: Apollo.lv / 13. janvāris 2012, 12:30
Ņemot vērā iedzīvotāju paaugstināto interesi par degvielas cenām, «Statoil Latvija» apkopojusi jaunāko informāciju par to, kas šobrīd ietekmē cenas pasaulē un attiecīgi arī visā Eiropā.


«Statoil» pārstāvis Kaspars Skrābāns norāda, ka kopumā janvāra otrajā nedēļā naftas un naftas produktu tirgū valdīja nervoza atmosfēra. Naftas produktu - benzīna cena turējās augstā līmenī - ap 980 ASV dolāru atzīmi, savukārt dīzeļdegvielas cena sasniedza pat 1000 ASV dolāru atzīmi. Vēl decembrī šīs cenas bija attiecīgi 890 un 915 ASV dolāri par tonnu.

Arī ASV dolāra kurss turpina palielināties un ir sasniedzis jaunu rekordlīmeni – 55,3 santīmus par vienu ASV dolāru, piebilst Skrābāns.

Galvenie notikumi pasaulē, kas ietekmējis cenu pieaugumu, ir saspīlējums Persijas līcī un nemieri Nigērijā, kas ir liela naftas ieguves valsts.

Benzīna cenas Latvijas degvielas uzpildes stacijās pietuvojušās latam un 95.markas benzīna litrs «Statoil» maksā santīmu dārgāk - 97,6 santīmi, bet «Neste» - 95,4 santīmus, novēroja biznesa portāls «Nozare.lv».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: degviela, Kaspars Skrābāns, Statoil Latvija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats