09. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Einārs, Ervīns, Klāvs
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pieķer uzņēmumus, kuri maldināja pircējus par sīpolu un kartupeļu izcelsmi
Pieķer uzņēmumus, kuri maldināja pircējus par sīpolu un kartupeļu izcelsmi
Autors: Apollo.lv / 5. janvāris 2012, 17:13
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori, saņemot sūdzību un veicot pārbaudes pirmssvētku un svētku laikā, atklāja, ka lielveikalos tiek tirgoti sveramie kartupeļi un sīpoli, kuriem kļūdaini norādīta izcelsmes valsts.


To portālam «Apollo» pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe.

Viņa pastāstīja, ka šie kartupeļi un sīpoli lielveikaliem bija piegādāti norādot, ka produkta izcelsmes valsts ir Latvija un tas bija norādīts arī veikala pavaddokumentos, taču veicot detalizētas pārbaudes noliktavā atklājās, ka tur atrodas izplatīšanai paredzēti Polijas izcelsmes kartupeļi un sīpoli.

48 tonnas Polijas un Latvijas izcelsmes kartupeļu, kā arī 22,2 tonnas Polijas izcelsmes sīpolu iepirkti no uzņēmumiem, kas nav reģistrējuši savu darbību pārtikas apritē.

Piedāvājot tirdzniecībā minētos produktus lielveikaliem, tika maldināti patērētāji, sniedzot nepareizu informāciju par produktu marķējumu

Par patērētāju maldināšanu un produkcijas iegādi no uzņēmumiem, kas nav reģistrēti PVD un tādējādi netika nodrošināta produktu izsekojamība, izplatītājam SIA «Maxirent» piemērots naudas sods 100 latu apmērā.

Sods par produkcijas izplatīšanu bez ražotāja marķējuma un produkcijas izsekojamības nenodrošināšanu piemērots arī nereģistrētajam uzņēmumam SIA «Olivina», kurš šobrīd ir iesniedzis pieteikumu PVD reģistrācijai.

Tāpat uzsākta administratīvā lietvedība pret otru uzņēmumu, SIA «Scanax-Latvia», kas pārtikas apritē bija iesaistījies kā nereģistrēts uzņēmums, bet šobrīd jau ir reģistrējies PVD, informēja Joffe.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Anna Joffe, kartupeļi, PVD, sīpoli

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats