03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Intervijas » Reizniece-Ozola: Budžetā ir atstāta liela rezerve, lai varētu tēlot Ziemassvētku vecīšus
Reizniece-Ozola: Budžetā ir atstāta liela rezerve, lai varētu tēlot Ziemassvētku vecīšus
Autors: Baiba Lulle / NRA.lv / 6. novembris 2013, 12:07
Fragments no šodien "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" publicētās intervijas ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāti Danu Reiznieci-Ozolu.


– Valdība vienojusies papildus budžeta priekšlikumu apmierināšanai piešķirt 31,8 miljonus eiro, paaugstinot dažādas ieņēmumu prognozes, jo īpaši PVN, ieņēmumus no Latvijas valsts mežu dividendēm, akcīzes nodokļa straujākas paaugstināšanas cigaretēm. Jau tā nākamā gada IKP pieauguma prognoze ir augsta – 4,2 procenti. Šis solis arī nav no partneru apmierināšanas un diedziņu raustīšanas sērijas?

– Ieņēmumu bāzes palielināšana nav nekāda labā ziņa, tas atkal ir uz uzņēmēju pleciem. Tie ir papildu nodokļi, tajā skaitā mikrouzņēmumu nodokļu palielinājums, tas liecina arī par sliktu budžeta plānošanu. Ir skaidrs, ka premjers jau iepriekš bija paredzējis, ka veidos sev šādu rezerves maciņu – šādi lēmumi netiek pieņemti vienā dienā! Aizgāja premjers un finanšu ministrs uz valdības sēdi un tajā pašā dienā izdomāja palielināt nodokļu bāzi?

– Domājat, ka tā bija apzināta, jau iepriekš izstrādāta stratēģija atstāt šo rezervi, ko piemest klāt, lai apmierinātu koalīcijas partiju apetīti budžeta lasījumu starplaikos?

– Skaidrs! Ir vairākas budžeta pozīcijas, kāpēc mēs arī lielā mērā saviem priekšlikumiem kā finansējuma avotu norādām līdzekļus neparedzētiem gadījumiem un arī valsts parāda apkalpošanas finansējumu. Budžetā ir iestrādāta liela rezerve, ko varētu izmantot kā politisku instrumentu kolēģu un savu vajadzību apmierināšanai, jo īpaši nākamgad, kad būs vēlēšanas un šīs pozīcijas tiks izmantotas ļoti izšķērdīgiem «neparedzētiem» pasākumiem.

Ir speciāli atstāta liela rezerve, lai pirms vēlēšanām, izmantojot finanšu ministra Andra Vilka retoriku, tēlotu Ziemassvētku vecīšus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dana Reizniece-Ozola

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats