08. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Sākuma lapa » Fotoziņas » Rīgas ielās izbrauc jaunais zemās grīdas tramvajs
Rīgas ielās izbrauc jaunais zemās grīdas tramvajs
Autors: BNA / 15. aprīlis 2010, 15:23
Šodien, 15. aprīlī, sabiedrība tika iepazīstināta ar pirmo no jaunajiem zemās grīdas tramvajiem, kas pirmos pasažierus 6. tramvaja maršrutā varētu sākt uzņemt šīs vasaras sākumā. Kopumā līdz 2010. gada janvāra beigām Rīgai tiks piegādāti 20 zemās grīdas tramvaji par kopējo summu – 52 miljoni eiro.

Kā tramvaja prezentācijas pasākumā uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, šis ir pirmais jaunais tramvjas Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta parkā kopš 1991. gada. “Šis ir pirmais solis uz pilsētas tramvaja parka atjaunošanu, mums ir jāizvērtē visi plusi un mīnusi un jāņem tie vērā, pieņemot turpmākos lēmumus”, skaidroja Ušakovs.

“Tramvajs, kuru esam piegādājuši, ir pirmais zemās grīdas tramvajs, kas izgatavots speciāli Rīgai lietošanai uz tā saucamās plato sliežu platformas. Pirmie drošības testi apliecinājuši, ka tramvaja kvalitāte atbilst visaugstākajām prasībām un pirmos pasažierus tas varēs apkalpot jau šīs vasaras sākumā. Pārējie 19 tramvaji Rīgai tiks piegādāti atbilstoši noslēgtajam līgumam”, komentēja Škoda Transportation valdes priekšsēdētājs Tomašs Krseks.

Rīgas satiksmei pašlaik ir 252 tramvaju vagoni, kas ik dienu pārvadā vairākus tūkstošus pasažieru 9 tramvaju maršrutos. Jaunais tramvajs kursēs 6. tramvaja maršrutā un spēs uzņemt līdz 300 pasažieriem. Jaunajam tramvajam ir trīs savstarpēji savienotas sekcijas, invalīdu paceļamā platforma, kā arī speciālas gaisa vēdināšanas un kondicionēšanas iekārtas.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats