26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Latvijas Eksportpadome » SIA “Saldus pārtikas kombināts” aktivizē savu darbību eksportam uz Krieviju
SIA “Saldus pārtikas kombināts” aktivizē savu darbību eksportam uz Krieviju
Autors: BNA / 31. marts 2010, 15:49

Saldumu ražotājs SIA “Saldus pārtikas kombināts” turpina paplašināt savu darbību, veidojot arvien jaunu sadarbību produkcijas eksportam uz Krieviju un bijušās NVS valstīm. Šonedēļ sadarbībā ar Latvijas Eksportpadomi atrasts jauns partneris – specilizētais veikalu tīkls – produkcijas tirdzniecībai Krievijā.


“Turpinot biznesu izaugsmi, esam sapratuši, ka eksports ir viena no šobrīd retajām iespējām biznesa attīstībai Latvijā, tādēļ ļoti aktīvi darbojamies jaunu tirgu apgūšanā. Šobrīd par perspektīvākajiem uzskatam tieši Krievijas un bijušās NVS valstu tirgus, kur mūsu produkcija ir pazīstama un pieprasīta,” norāda SIA “Saldus pārtikas kombināts” pārdošanas un mārketinga vadītāja Agnese Patrašanu.

Jau šobrīd SIA “Saldus pārtikas kombināts” 46% produkcijas eksportē uz tādām valstīm kā Vācija, Lietuva, Igaunija, ASV, Grieķija, Somija un Nīderlande, taču plāno darbību paplašināt, apgūstot arī Krievijas, Kazahstānas, Azerbaidžānas, kā arī Ziemeļvalstu tirgus, kur, kā pierāda izpēte, novērtē tieši produktu dabiskumu.

“Arī turpmāko attīstību plānojam balstīt tieši eksporta apjoma palielināšanā, tādēļ esam uzsākuši sadarbību ar Latvijas Eksportpadomi, saņemot atbalstu sadarbības partneru meklēšanā ārvalstīs. Pirmos rezultātus jau redzam, tādēļ ar sadarbību esam apmierināti,” atzīmē A.Patrašanu.

“Uzņēmumiem Latvijā bieži vien ir visi priekšnoteikumi veiksmīga eksporta uzsākšanai vai arī jaunu noieta tirgu apzināšanai, taču pietrūkst iespēju un instrumentu sadarbības partneru un kontaktu atrašanai, tādēļ Latvijas Eksportpadome darbojas tieši šajā jomā, ko uzņēmēji novērtē. Jau šobrīd pēc īpaši izstrādātas metodes izdevies atrast sadarbības partnerus visiem uzņēmumiem, kas vērsušies pie Eksportpadomes ar šadu vajadzību. Nosakām vēlamo valsti vai reģionu eksportam un nākamais solis jau ir konkrētu interesentu nodrošinājums, kas būtu gatavi sadarboties,” komentē Latvijas Eksportpadomes projektu direktors Jānis Āboliņš.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats