07. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Henriete, Henrijs, Jete
Sākuma lapa » Dienas tēma » FKTK izvērtēs ABLV Bank AS projektu par pašlikvidāciju
FKTK izvērtēs ABLV Bank AS projektu par pašlikvidāciju
27. februāris 2018, 15:35
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nekavējoties sāks vērtēt bankas pašlikvidācijas projektu, tiklīdz tā būs oficiāli saņēmusi ABLV Bank AS akcionāru sapulces lēmumu un bankas iesnieguma projektu par pašlikvidāciju.


Pēc visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas, FKTK ne ilgāk kā 30 dienu laikā izskatīs saņemto informāciju, tai skaitā pēdējo kredītiestādes pārskatu, kas atspoguļo bankas finanšu stāvokli un izvērtēs ABLV Bank AS spēju noteiktajā termiņā un pilnā apmērā izpildīt tās saistības pret kreditoriem. Ja FKTK akceptēs bankas projektu par pašlikvidāciju, FKTK iesniegs lēmuma projektu Eiropas Centrālajai bankai (ECB) par kredītiestādei izsniegtās licences anulēšanu.

FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš:  "Mēs lieki laiku nekavēsim. Tas ir saprotami, ka skaidrībai šādos jautājumos un šajā brīdī ir jābūt pēc iespējas ātri. Secīgi procesi, raita lēmumu izskatīšana un savlaicīga informācija – to nodrošinās FKTK, tādējādi veicinot visu Latvijas banku klientu pārliecību par noteiktu kārtību un stabilitāti mūsu valsts finanšu sektorā."

Saskaņā ar Kredītiestāžu likumu, kredītiestādes pašlikvidāciju veic bankas akcionāru sapulces ievēlēts likvidators.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats