27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Dienas tēma » Izveidota jauna politiskā kustība MĒS PAR
Izveidota jauna politiskā kustība MĒS PAR
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 26. jūlijs 2017, 14:05
Šodien, 26. jūlijā, sabiedrība tika iepazīstināta ar jauno politisko kustību “Mēs par”, kuru sastāvā, starp 48 cilvēkiem, ir arī pieci no partijas “Vienotība” aizgājušie Saeimas deputāti, bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, politikas analītiķe Marija Golubeva, fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, matemātiķis Andris Ambainis, mācītājs Juris Cālītis un citi zināmi cilvēki.


Apstiprinātajā manifestā tiek uzsvērta cilvēka brīvība, tiesiskums, kā arī citas vērtības.

“Mēs esam par Latviju, kurā ir iespēja visiem, mēs ticam ikviena cilvēka tiesībām izdarīt savas izvēles un atbildībai par paša lēmumiem,” pauž kustības pārstāvji.

Tāpat jaunās kustības manifestā tiek vērsta uzmanība uz sabiedrības saliedētību, atbalstu grūtības nonākušajiem, kuram jābūt tādam, kas iedrošina ļauj atsperties, tāpat tiek uzsvērts, ka pabalstus pakāpeniski vajadzētu aizstāt ar “vispārējo pamatienākumu”. Manifestā norādīts, ka jābūt visiem pieejamai sabiedriskajai veselības aprūpei, kas vecumdienās integrēta ar sociālo aprūpi, izglītībai jābūt izcilai, tādai, kas attīsta radošumu, kritisko domāšanu un emocionālo inteliģenci. Augstskolām jābūt dažām, bet pasaules pieredzei atvērtām.

 “Mēs esam par līdzpilsoņiem nepilsoņu vietā. Par valsti, kas pastāv vienā valodā, un cilvēkiem, kuri spēj sarunāties daudzās. Mēs iestājamies par stiprām ģimenēm, daudziem bērniem, ģimeņu līdztiesību, kā arī par “globāliem latviešiem”, viņu atgriešanos modernā Latvijā, inteliģentu imigrāciju un dziļu integrāciju,” sola kustības “Mēs par” pārstāvji.

Kustības manifestā arī akcentēta kvalitatīvu un stipru sabiedrisko mediju nozīme, kā arī informācijas telpa, kas brīva no naida un viltus ziņām.

“Mēs par” ir par stipru Latviju aizvien ciešākā Eiropas valstu apvienībā, par NATO sabiedrotajiem uz mūsu robežām. Tāpat kustības mērķis ir atbalstīt “cilvēcīgus līderus”, kuri uzdrošinās neizpatikt un nebīstas no skaudrām patiesībām.

Šobrīd jaunās kustības manifests izklausās gluži kā priekšvēlēšanu laikā pastkastītēs atrodamo lapiņu solījumi – mēs darīsim, mēs varēsim, visiem būs labāk, jo tikai mēs esam tie, kuri visu māk un saprot. Ņemot vērā kustības “Mēs par” sastāvu, vai tomēr nebūs gluži otrādi? Atcerēsimies, ka tieši šie politiķi pirms kāda brīža arī mums solīja “spožāku nākotni” tikai citas partijas sastāvā.

Foto: Saeima 




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats