26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Dienas tēma » Tiesībsargs: Jāizbeidz tās mocības, KNAB ir jālikvidē
Tiesībsargs: Jāizbeidz tās mocības, KNAB ir jālikvidē
Autors: NRA.lv / 11. janvāris 2017, 10:44
Tas būtu politiķu drosmes un atbildības lēmums beidzot reorganizēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un pievienot citai institūcijai, LTV1 raidījumā “Rīta panorāma” paziņoja tiesībsargs Juris Jansons.


Kā iepriekš ziņots, KNAB aizrādījis Jansonam par valsts amatpersonai noteikto amata savienošanas ierobežojuma pārkāpšanu saistībā ar viņa darbību izdevuma "Jurista Vārds" Zinātniski konsultatīvajā padomē. Rīgas apgabaltiesa atzina administratīvo pārkāpumu par maznozīmīgu un izsakot viņam mutvārdu aizrādījumu.

Jansons par absurdu uzskata apgalvojumu, ka sniedzot viedokli par cilvēktiesību situāciju Latvijā ir nodarīts būtisks kaitējums sabiedrībai. “Konsultatīvajā padomē neesmu ne darba, ne dienesta attiecībās, nav dokumenta, kas to pierādītu un atalgojumu nesaņemu. Šādi procesi tiesā vērtēti formāli nevis pēc būtības,” skaidro Jansons.

“Varbūt ir jābeidz mocīt sabiedrību un tas, es atvainojos, aizkautais hiēnsuns ir vienkārši ir jāiemidzina un ar godu jānorok. Tas būtu politiķu drosmes un atbildības jautājums beidzot likvidēt KNAB vai reorganizēt un pievienot citai institūcijai, kas ir spējīga apkarot gan korupciju, gan pēc būtības izvērtēt interešu konfliktus,” uzskata Jansons.

Tiesībsargs sola no labas pārvaldības viedokļa ķerties klāt biroja darba izvērtējumam - kā sevi pozicionē KNAB, kas ir viņu sasniegtie rezultāti un, cik tas ir izmaksājis valstij.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats