27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Dienas tēma » Lembergs: Ar militāru spēku nerisina starptautiskās un ģeopolitiskās problēmas
Lembergs: Ar militāru spēku nerisina starptautiskās un ģeopolitiskās problēmas
Autors: Aivars Lembergs / 17. jūlijs 2014, 21:16
Vācieši, pārdzīvodami Pirmā pasaules kara zaudējumu, Otrā pasaules kara zaudējumu, ļoti labi saprot, ka ar militāru spēku nerisina starptautiskās problēmas. Un ar militāru spēku nerisina ģeopolitiskās problēmas.

Jāsaka, ka nevienas Latvijas valdības deklarācijā nekad nav bijis ierakstīts, ka Latvijā būtu izvietojamas NATO karabāzes. Arī nevienas partijas programmā tāda ieraksta nav.

Šādu nostāju ir arī publiski paudis ASV prezidents Obama. ASV senators Makeins, kas ne tik sen bija Baltijas valstīs, kas gan ir ļoti kareivīgs visādā ziņā, bet šajā gadījumā viņš arī izteicās negatīvi. Šobrīd vienīgais, kas oficiāli skraida un pieprasa NATO karabāzes pie Krievijas robežas, ir ārlietu ministrs Rinkēvičs. Es domāju, ka Latvijas drošības garants ir NATO līguma 5. pants. Juridiski. Bet faktiskā drošība, kā mēs zinām, Ukrainā sašķobījās vai izjuka tajā brīdī, kad sākās revolūcija, kad Janukoviča finansiāli – ekonomisko grupējumu no varas gāza citi finanšu – ekonomiskie grupējumi. Savukārt tie tagad cenšas izrēķināties ar saviem pāridarītājiem. Bet to situāciju izmanto savās interesēs lielajā ģeopolitikas cīņā lielie ģeopolitiskie spēlētāji, pie kuriem Latvija sevi pieskaitīt nevar. Galvenā mūsu drošība ir mūsu pašu ziņā. Tā ir sociāli-ekonomiskā, etniskā stabilitāte un tautas ticība savai nākotnei.

Protams, es pilnīgi izprotu Vācijas tautas vairākuma šādu negatīvu viedokli. Es domāju, ka ļoti maldīgs ir viedoklis, ja kāds iedomājas, ka Latvijas drošības garants ir 3 vai 4 tanki vai 5 lidmašīnas gaisā.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats