05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Dienas tēma » Paiders: Nacionālie internacionālisti
Paiders: Nacionālie internacionālisti
Autors: Juris Paiders / NRA.lv / 5. februāris 2013, 12:29
Kad savulaik mācījos Amerikā, tad iegaumēju politisko pārvērtību pirmo likumu. Pusgadu pēc ievēlēšanas ikviena ASV kongresmeņa izpratnē ASV mērogi samazinās, sākumā līdz Vašingtonas apvedceļa robežām, bet kritiskos gadījumos tikai Kapitolija apkārtnes robežām.


Proti, ievēlētie deputāti, tikuši pie varas un ietekmes, neticami ātri aizmirst par saviem vēlētājiem, tiem solīto un sāk dzīvot tikai ar tām problēmām, kas ir svarīgas varas gaiteņos.

Kaut kas līdzīgs notiek arī Latvijā. Saeimas deputāti, kas ir iekļuvuši Saeimā, solot aizstāvēt neoliberālas un kosmopolītiskas idejas (tādi ir un daudz), nemainās.

Savukārt kreisi vai nacionāli noskaņotie, tiekot pie varas, jau dažu mēnešu laikā pārdzimst par kosmopolītiskiem neoliberāļiem un ciniskiem varas lietotājiem, aizmirst gan tos, kas viņus ievēlēja, gan tās idejas, kuras izkliedzot, viņi tika ievēlēti.

Viskrasāk šī pārdzimšana izpaužas deputātos, kas Saeimā iekļuva, izkliedzot nacionālus saukļus par latviskuma stiprināšanu.

Tāpēc nav jābrīnās, ka tēvzemiešu ziedu laikos nacionālistu lielākais sasniegums bija Latvijas vēstures kā atsevišķa mācību priekšmeta iznīdēšana no skolu programmām, laikā, kad Izglītības ministrija ilgstoši bija pilnīgā t. s. nacionālo spēku pārziņā. Taču atbilstoši šīs Saeimas vēlēšanu rezultātiem, tēvzemieši dodas pa skuju taku, bet viņu vietu aizņem latviskie un neaptraipītie vislavieši. Šķita, ka paaudžu nomaiņa aizmēzīs tēvzemiešu kosmopolītisko internacionālismu un beidzot Latvijas politikā būs līdzsvarojošs spēks, kas uzturēs un atbalstīs latviskuma ideju.

Tikai ar katru mēnesi arvien skaudrāk iezīmējas, ka nacionālais bloks jau sen ir pelnījis internacionālā bloka vārdu.

Kad rudenī kosmopolītiskais reformators Roberts Ķīlis izvirzīja plānu pārangliskot līdz šim latvisko augstāko izglītību, no nacionālā bloka aktīva pretdarbība nesekoja. Atrašanās pie varas un valsts pasūtījumu labumiem ir svarīgāka par to, ka zatleriskie reformatori īsteno tādas lietas, kuras neatļāvās pat padomju okupanti – delatviskot augstāko izglītību.

Izrādās, ka par īsti nacionāli noskaņotu sevi var dēvēt tika tāds ministrs, kurš par valsts naudu dosies sauļoties uz Klusa okeāna kūrortiem. Tik spilgtas polittūrisma aizstāvības runas, kādas izteica nacionālā bloka vadība, sen nebija dzirdētas.

Pagājušajā nedēļā nacionālais bloks atklāja, ka vislabākais veids, kā veidot latvisku sabiedrību, ir atbrīvot jaunās ģimenes no pirmās iemaksas, ņemot hipotekāro kredītu mājokļa iegādei.

Lai jaunās ģimenes varētu mājokļu kredītus ņemt, neievērojot tās drošības un atbildības barjeras, kuras tika izveidotas pēc trekno gadu kredītu trakuma.

Atbalstīsim jaunās ģimenes, iedzenot tās vēl lielākā kredītu slazdā. To es saprotu. Ir laiks lozungu «Visu Latvijai dodu!» nomainīt pret lozungu «Visu hipotekārajiem kredītiem dodu!»

Kronis visam ir nacionālā bloka atbalstītā tieslietu ministra politika aizstāt svinīgās dzimšanas apliecības ar melnbaltām izdrukām uz prastas papīra lapas.

Nedrīkst taču pieļaut, ka jaundzimušā vecāki saņemtu greznu dokumentu, kurš izskatītos labāk pat par padomju laikā izsniegtajām dzimšanas apliecībām. Re, ko izdomājuši – godināt vecākus ar greznu dzimšanas apliecību! Ņemiet papīra lapeli un tinieties, kamēr neesam samazinājuši pabalstus! Mēs ietaupījām 5000 latu! Tagad iedodiet mums 5000 latu, un mēs atdosim jums greznas dzimšanas apliecības!

Būtu saprotami, ja šādu politiku piekoptu kosmopolītiskie neoliberāļi zatleristireformisti, bet nacionālais bloks pat neatsauc ministru, kas ir politiski atbildīgs par šādu cūcību, bet pieprasa izvērtēt citu ministru rīcību!

To, ka partija, kas sevi dēvē par nacionālu, ir pirmā, kas gatava pēc iespējas ātrāk iznīcināt Latvijas valstiskuma paliekas nacionālās valūtas izskatā, mēs varam pat nepieminēt.

Diemžēl ir jāsecina, ka Nacionālā apvienība ir kļuvusi par kosmopolītisku neoliberāļu un cinisku pašlabuma meklētāju apvienību biroju un latviskuma saukļus tikai izmanto, lai muļķotu savus vēlētājus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Juris Paiders

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats