27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Ēnu ekonomikas mazināšanai akceptē tirdzniecības grozījumus
Ēnu ekonomikas mazināšanai akceptē tirdzniecības grozījumus
Autors: BNA / 19. jūnijs 2017, 16:48
Lai mazinātu ēnu ekonomiku lauksaimniecības un pārtikas preču tirdzniecībā, Ministru kabineta komitejas sēdē šodien, 19. jūnijā, tika atbalstīti Ekonomikas ministrijas rosinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par tirdzniecības organizēšanu tirgos un ielu tirdzniecībā.


Negodprātīgu tirgotāju izskaušanai akceptēts noteikt papildu tiesības tirdzniecības organizatoram un tirgus pārvaldītājam:

tiesības ierādīt tirdzniecības dalībniekam tirdzniecības vietu tirgus teritorijā, ja tas izpildījis visus nosacījumus un veic godprātīgu uzņēmējdarbību;
izveidot tirdzniecības dalībnieku uzskaites reģistru tirgos un nodrošināt piekļuvi tam uzraudzības un kontroles iestādēm; noteikt gadījumus, kad tirgus pārvaldītājs var vienpusēji lauzt nomas līgumu vai cita veida vienošanos par tirdzniecības vietas izmantošanu ar tirdzniecības dalībnieku.

Savukārt ēnu ekonomikas mazināšanai plānots paplašināt tirgus uzraudzības iestāžu pilnvaras un noteikt, ka ielu tirdzniecības organizatora un tirgus pārvaldītāja darbību uzrauga un kontrolē arī Valsts ieņēmumu dienests, Pārtikas un veterinārais dienests un pašvaldības policija.

Kā zināms, jau 2016. gadā aizsākās Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) iniciētas diskusijas par ēnu ekonomikas mazināšanas nepieciešamību lauksaimniecības un pārtikas preču tirdzniecībā

Detalizēti ar Ministru kabineta komitejas sēdē atbalstītajiem grozījumiem Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumos Nr.440 “Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats