19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Māja, mēbeles, interjers » Jaunais IKEA Rīgā pielāgots latviešu mājokļu prasībām
Jaunais IKEA Rīgā pielāgots latviešu mājokļu prasībām
Autors: Ilze Šteinfelde, NRA.lv / 28. augusts 2018, 10:45
IKEA veikals Rīgā, kas apmeklētājiem durvis vērs 30. augustā, ar 34 500 kvadrātmetriem un 8000 dažādu preču piedāvājumu būs lielākais Baltijas valstīs. Preču cenas būšot tādas pašas kā Viļņas IKEA.


Lai gan visi 420 IKEA veikali, kas atrodas 50 pasaules valstīs, ir līdzīgi gan pēc izskata, gan pēc koncepcijas, atverot jaunu veikalu, uzņēmums cenšas izmantot jaunākās tehnoloģijas.

Piemēram, Rīgas IKEA telpās ir LED apgaismojums, kas ieslēdzas ar sensoru palīdzību, uz jumta ir uzstādītas saules baterijas. Pircēju ērtībām veikalā ir īpaši lieli logi, lai nodrošinātu maksimāli daudz dienas gaismas, kas ļauj aplūkot izvēlētās mēbeles un citas preces dabīgā apgaismojumā. Arī preču sortiments ir atlasīts speciāli Latvijas pircējam.

«Pirms ienākšanas Latvijas tirgū mēs veicām vairāk nekā 30 pētījumu un aptauju, lai noskaidrotu, kādi ir Latvijas iedzīvotāju mājokļi. Mēs izpētījām, kādi ir dzīves apstākļi, ar kādiem izaicinājumiem saskaras, kādi ir sapņi un vajadzības. Balstoties uz šiem pētījumiem un aptaujām, mēs IKEA veikalā piedāvājam risinājumus un iedvesmu dažādu mājokļa telpu iekārtojumam, sākot no virtuves un dzīvojamās istabas un beidzot ar priekšnamu un vannasistabu,» stāsta IKEA Latvija veikala vadītāja Inga Filipova. Pēc viņas teiktā, IKEA ir raksturīgi nevis koncentrēties tikai uz mēbelēm, bet piedāvāt risinājumus, radot pievienoto vērtību un uzlabojot mājokļa funkcionalitāti.

Lielveikals ir veidots pēc IKEA koncepcijas – pircēja ceļš sākas ekspozīciju zālē 2. stāvā, kur lielākā daļa piedāvāto mēbeļu un risinājumu ir apskatāma vairāk nekā 50 telpu iekārtojumos. I. Filipova pircējiem iesaka ekspozīcijas zālē iepatikušās mēbeles vai dizaina priekšmetus piefiksēt, pierakstot numuru un tās atrašanās vietu pašapkalpošanās zālē (to var izdarīt vai nu uz speciālām kartēm, kas ir paņemamas zālē, vai uz parasta papīra vai nofotografēt ar telefonu). Pēc ekspozīciju zāles ceļš ved uz tirdzniecības zāli, kur atrodas vairums interjera priekšmetu, un visbeidzot apmeklētājs nonāk pašapkalpošanās zālē, kur var paņemt izvēlēto. Visas veikalā pieejamās preces iespējams vest mājās uzreiz pēc iegādes. Pircējiem tiks piedāvāti arī dažādi pakalpojumi ‒ preču iegāde uz nomaksu, piegāde, mēbeļu samontēšana, preču maiņa, atpakaļatdošana (90 dienu laikā) un citi.

Lai iepirkšanos IKEA veikalā padarītu patīkamāku, starp ekspozīciju zāli un tirdzniecības zāli izvietots restorāns ar 450 sēdvietām, kurā tiks piedāvāti ēdieni un dzērieni. Savukārt pie veikala izejas apmeklētāji varēs iegriezties IKEA bistro, kur varēs nobaudīt hotdogus vai saldējumu par 30 centiem. «Īpaša uzmanība veltīta tam, lai būtu pieejama droša, izklaidējoša vide bērniem ‒ bērni no 3 līdz 7 gadu vecumam var spēlēties rotaļu istabā Småland, kur viņus pieskata mūsu darbinieki, bet paši mazākie varēs paēst IKEA restorānā bez maksas,» atklāj I. Filipova.

Pie veikala ir vieta 1000 automašīnām. To turēšanai stāvvietā veikala darba laikā nebūs nekādu laika ierobežojumu, jo veikala vadība apzinās, ka iepirkšanās var paņemt pietiekami daudz laika.

Pirms vairākiem mēnešiem IKEA ziņoja, ka meklē vairāk nekā 100 darbinieku. I. Filipova stāsta, ka pieteikumu darbam bijis vairāk nekā štata vietu. Šobrīd uzņēmumā ir vien deviņas vakances – lielākoties pusslodzes darba vietas.

Foto: IKEA



Diskusija par rakstu (5)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats