26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Lembergs: Ja Saeimai ir ziņas par t.s. valsts nozagšanu, to nepieciešams steidzami izmeklēt
Lembergs: Ja Saeimai ir ziņas par t.s. valsts nozagšanu, to nepieciešams steidzami izmeklēt
Autors: BNA / 11. augusts 2017, 17:48
Jūlija beigās Saeimā izveidota tā dēvētās “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisija, kura apņēmusies četru mēnešu laikā noskaidrot, kādēļ bez personu saukšanas pie atbildības tika izbeigta skandalozā “oligarhu krimināllieta”. Šīs komisijas formulējums, ko sastādījis “Vienotības” pārstāvis Andrejs Judins, ir par “valsts nozagšanu”. Kā uzsver Ventspils mērs Aivars Lembergs: “Ja lietai ir tik trekns nosaukums, tad to nepieciešams steidzami izmeklēt”.


Kā savā iknedēļas preses konferencē pavēstīja Ventspils mērs, viņš uzrakstījis septiņu lapu garu vēstuli A. Judinam, aicinot viņu skaidrot, ko īsti nozīmē šis skaļais apzīmējums “valsts nozagšana”.

Kā klāsta pats Ventspils mērs, tur ir divi vārdi “valsts” un “nozagšana”: “Valsts ir iedzīvotāji, tauta. Tātad kāda daļa valsts ir nozagta, tiek turēta nebrīvē. Ja parlamentam ir tādas ziņas, tad tas ir neapšaubāms noziegums, un to pēc iespējas ātrāk vajadzētu izmeklēt un to tautas daļu vajadzētu atbrīvot (…) Valsts sastāv no teritorijas. Jautājums, kura teritorija ir nozagta? Ja zādzība ir notikusi fiziski, tātad kāds gabals no Latvijas ir nozagts un pārvietots kaut kur citur. Ja kāds to ir veicis, tās ir šausmas, tas ir jāizmeklē,” pauda Lembergs, norādot: ''trešais ir “valsts vara”, kas nozīmē, ka ir nozagta valsts vara – Valsts prezidentam, Saeimai, Ministru kabinetam, Prokuratūrai... jautājums kam un kāpēc par to nav ziņots?"

Lai gan Ventspils mērs šim jautājumam pieiet ar nelielu ironiju, viņš vēlas skaidrojumus, kas īsti ir nozagts, ja komisijai ir šāds formulējums.

Pats Judins savā grāmatā “Krimināltiesību terminu skaidrojošā vārdnīca” apraksta, ka vārds “zādzība” ir tīša, prettiesiska un bezatlīdzības svešas mantas slepena vai atklāta nolaupīšana, izņemot to no īpašnieka vai sveša cilvēka valdījuma, lai ar to rīkotos kā ar savu.

“Kas ir nolaupīts no šāda viedokļa? Tā kā tas ir parlamentārās komisijas formulējums, ko sastādīja Judins, tas nozīmē, ka viņam ir konkrēti pierādījumi, ka šāda “valsts nozagšana” ir notikusi, kā arī ir pierādāmas pazīmes,” pauž Lembergs.

Acīmredzot, Judinam tik ļoti kremt, ka viņa plāns ieņemt komisijas vadītāja amatu nogājis greizi, ka šobrīd cenšas sevi atainot kā lielu vīru ar skaļiem saukļiem, lai pievērstu sev uzmanību.

Ņemot vērā, ka Andrejs Judins ir Saeimas deputāts, Ventspils mērs uzskata, ka, neatkarīgi no tā, ka viņš sevi cenšas parādīt kā kristāldzidru un godīgu cilvēku, viņš ir vairāk sodāms nekā “oligarhu lietas” aizdomās turamais: “Es iepazinos ar Saeimas lēmumu, tomēr jābūt pamatojumam kā visiem lēmumprojektiem. Tur bija jābūt aprakstam par valsts nozagšanu. Neviena pamatojuma nav, tātad Judins ir pārkāpis Saeimas kārtības rulli. Tātad viņš ir noziedznieks un pēc būtības viņam vajadzētu nolikt deputāta mandātu,” izsakās Lembergs.

Lembergs Judina virzienā velta daudz kritiskus vārdus, sakot, ka naidā pret politiskajiem konkurentiem Judins ir gatavs pārkāpt jebkuras robežas, savu mērķu sasniegšanai, tomēr, ņemot vērā, viņa talantu ar spēcīgiem saukļiem, varam ieteikt jomu, kurā, iespējams, veiksies spožāk – reklāma!



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats