27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Izglītība, kursi, semināri » Ašeradens: Abu augstskolu rektori varēs saglabāt savu amatu
Ašeradens: Abu augstskolu rektori varēs saglabāt savu amatu
Autors: NRA.lv / 30. janvāris 2017, 9:55
Šorīt intervijā raidījumam "900 sekundes" ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens apgalvoja, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas var secināt, ka Rīgas Ekonomikas augstskolas un Rīgas Juridiskās augstskolas rektori varēs saglabāt savus amatus.

Ašeradens vēsta, ka lēmums par augstskolu rektoru valodas zināšanu līmeņa ietekmi uz viņu amatu sašūpoja Latvijas vidi ne tikai izglītībā, bet arī ekonomikas jomā. Tāpēc ministrs nedēļas nogalē ticies ar Izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, lai pārrunātu šo jautājumu. "Viņš [Šadurskis] ir izveidojis stingru plānu, kā risināt šo situāciju, lai nevajadzētu mainīt likumdošanu," pauž Ašeradens. Ministrs gan neatklāj, kāds ir šis plāns, lai arī tas viņam ir zināms, raksta NRA.LV

Šadurskis Ašeradenam esot apliecinājis, ka tiksies ar Pāzlovu, lai risinātu šo situāciju. ''Cik es saprotu, tad abi augstskolu rektori varēs saglabāt savu darbu.  

Šobrīd man nevajadzētu tālāk rosināt grozījumus likumā, jo Šadurskis ir atradis risinājumu,'' vēsta Ašeradens. Ministrs apsolīja šo situāciju risinās vislabākajā viedā. 

Taujāts par gāzes tirgus atvēršanu Latvijā, Ašeradens apgalvoja, ka mērķis ir izveidot vienotu Baltijas un Somijas gāzes tirgu. ''3. aprīlis būs svarīgs datums, jo mēs esam vienīgie starp kaimiņiem, kuriem nav brīvs gāzes tirgus'' vēsta ministrs. 

Sarunā par jaunā Rīgas brīvostas vadītāja izvēlēšanu, Ašeradens apgalvoja, ka ir jārīko starptautisks konkurss. Viņš arī stāstīja, ka nākamajam brīvostas vadītājam būtu jābūt ar izcilām īpašībā, jo gaidāmais darbs nebūs viegls. Ašeradens norādīja, ka šis jautājums tiks izvērtēts koalīcijas partiju sadarbības padomē. Šobrīd, pēc viņa teiktā, "zelta akcija" ir satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) rokās, jo tieši ar viņu potenciālais amata pretendents ir jāsaskaņo astoņiem brīvostas valdes locekļiem - četriem no Rīgas domes un četriem no valsts puses.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats