19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķija un kreditori vienojas par nākamajiem ekonomiskajiem pasākumiem
Grieķija un kreditori vienojas par nākamajiem ekonomiskajiem pasākumiem
Autors: BNA / 19. novembris 2015, 11:33
Grieķija panākusi vienošanos ar Eiropas kreditoriem par nākamajiem ekonomiskajiem pasākumiem, kurus nepieciešams veikt, lai valsts saņemtu jaunu aizdevuma maksājumu no 86 miljardu eiro lielās palīdzību programmas.


Iepriekšējās nedēļas sākumā Eirozonas finanšu ministri aicināja Grieķiju īstenot nokavētās ekonomiskās reformas, lai saņemtu divus miljardus eiro lielu pārskaitījumu no starptautiskajiem aizdevējiem. Valstij tika dota nedēļa, lai izpildītu virkni saistību, kuras paredz jūlijā noslēgtā vienošanās.

Eiropas Savienības (ES) ekonomikas komisārs Pjērs Moskovisī apstiprinājis, ka Grieķija un tās starptautiskie aizdevēji panākuši vienošanos par visiem neatrisinātajiem jautājumiem, tai skaitā par ekonomisko attīstību.

"Es esmu laimīgs apstiprināt, ka ir panākta vienošanās par atlikušajiem pasākumiem, kas nepieciešami, lai pabeigtu pirmo kopīgo atskaites punktu," sacīja Moskovisī, nesniedzot sīkāku informāciju par reformām.

Paredzēts, ka Grieķijas likumdevēji apstiprinās veicamos pasākumus ceturtdien, tādējādi bruģējot ceļu naudas izmaksai.

Saskaņā ar trīs gadu aizdevumu programmu, Grieķijai ir jāīsteno virkne mērķu un reformu, lai iegūtu aizdevumu. Drīzumā Grieķija varētu saņemt 2 miljardus eiro no starptautisko kreditoru aizdevuma.

Par galveno uzdevumu izvirzīta Grieķijas lielāko banku rekapitalizācija. Eiropas Centrālās banka (ECB) stresa tests pagājušā mēnesī uzrādīja, ka Grieķijas bankām nepieciešami kopumā 14,4 miljardi eiro, lai izdzīvotu nelabvēlīgo ekonomisko apstākļu vidū. Kad solītās reformas tiks izpildītas diskusijas un tās kreditoru sarunas varēs pāriet nākamajā līmenī.

Jau vēstīts, ka atkārtoti ievēlētais Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs augustā panāca vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem par aizdevumu uz trīs gadiem 86 miljardu eiro apmērā, kuru saņems apmaiņā pret ekonomiskām reformām.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizdevums, Grieķija, reformas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats