19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Sabiedrība » Viņķelei nāksies pamest veselības ministres amatu
Viņķelei nāksies pamest veselības ministres amatu
Autors: bizness.lv / 6. janvāris 2021, 14:59
Veselības ministre Ilze Viņķele (AP!) apliecinājusi, ka pēc premjera Krišjāņa Kariņa (JV) prasības viņa atkāpsies no amata. Vienlaikus politiķe pilnībā noraida Kariņa kritiku par vakcinācijas pieejamības plānu.

Kā zināms, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš vakar izteica neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei, tādējādi paužot neapmierinātību saistībā ar pārāk neskaidro vakcinācijas pieejamības plānu.

“Nav saprotams, kurš pieņēmis lēmumu, uz kurām vakcīnām Latvijai pieteikties un uz kurām nē. Piemēram, tika piedāvāta iespēja papildus pieteikties uz “Pfizer”/”BioNTech” vakcīnām, un, tikai iejaucoties valdībai, vēl 100 000 devas tika nopirktas,” sacīja Kariņš.

“Vakcinācijas plānu saņēmu naktī no Valsts prezidenta, un tā nebija gala versija. Vēl pirms valdības sēdes sākuma pl. 10.00 šo dokumentu Valsts kanceleja nebija saņēmusi. Nav iespējams strādāt, ja tik svarīgs dokuments nav publiski pieejams un apspriežams,” turpināja premjers.

Vienlaikus Viņķele paziņojusi, ka uzskata, ka Kariņš mēģina novelt atbildību par esošo situāciju uz viņu, bet atkāpsies: “Uzskatu, ka tas ir premjera mēģinājums pārvirzīt atbildību un atrast vainīgo pie tās ne īpaši koordinētās un gludās krīzes vadības, kas šajā sarežģītajā laikā būtu premjeram jādara.”

Komentējot premjera pausto apgalvojumu, ka Veselības ministrija (VM) ir atteikusies no papildu “Pfizer” vakcīnām, Viņķele norādīja, ka “tie ir meli, klaji, balti meli. Tik balti kā Kariņa kunga sirmie mati. Veselības ministrija un ZVA ne no kā nebija atteikusies.”

“Mums ir jaudīgs kandidāts [veselības ministra amatam], es esmu pārliecināta, ka šie uzsāktie darbi tiks turpināti. Komunikācija varbūt būs premjeram tīkamāka, bet pieeja, ka lēmumus balstām ekspertu ieteikumos, paliks nemainīga,” pauda Viņķele.

“Nedrīkst būt situācija, ka krīzes komandas vadītājs – premjers – ar saviem kareivjiem sarunājas caur sociālajiem tīkliem. Tas ir visnepieņemamākais visā šajā situācijā,” sacīja politiķe.

Kā zināms, Ministru prezidents atbilstoši Sadarbības līgumam ir aicinājis partiju apvienību “Attīstībai/ Par!” virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats