19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķija un tās kreditori vienojas par nākamajām reformām
Grieķija un tās kreditori vienojas par nākamajām reformām
Autors: BNA / 27. novembris 2015, 12:10
Grieķija un tās starptautiskie aizdevēji vienojušies par jaunu pasākumu kopumu, kas valstij jāīsteno ar nākamo mēnesi, lai pretendentu uz jaunu aizdevuma maksājumu no 86 miljardu eiro lielās palīdzību programmas.


Atēnas jau īstenojušas pirmo reformu kopumu, lai nodrošinātu 25 miljardus eiro no eirozonas glābšanas fonda, kas ir daļa no 86 miljardiem eiro, par kuriem Grieķija un starptautiskie aizdevēji vienojās šovasar.

Eiro darba grupa ceturtdien apstiprināja jaunu sarakstu ar trīspadsmit pasākumiem, kurus Grieķijai jāīsteno nākamā gada sākumā, lai saņemtu 1 miljardu eiro palīdzību.

Grieķijai būs jāveic pasākumi, lai privatizētu savu elektrotīklu operatoru vai ierosināt alternatīvus plānus, lai veicinātu konkurenci. Pasākums izveidot arī privatizācijas fondu.

Savukārt nākamais lielais pārbaudījums valstij būs visaptverošas pensiju reforma, kuras plānus Atēnas ir solījušas iesniegt līdz decembrim.

Tikmēr valdības vairākums ir sarucis tikai līdz trīs vietām un Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs meklē atbalstu opozīcijas partijā, lai panāktu vienprātību par grūtajām pensiju reformām.

Jau vēstīts, ka atkārtoti ievēlētais Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs augustā panāca vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem par aizdevumu uz trīs gadiem 86 miljardu eiro apmērā, kuru saņems apmaiņā pret ekonomiskām reformām.

Saskaņā ar trīs gadu aizdevumu programmu, Grieķijai ir jāīsteno virkne mērķu un reformu, lai iegūtu aizdevumu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizdevums, Grieķija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats