19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Sabiedrība » Daļa Latvijas slimnīcu nespēj izveidot otros vakcinēšanas kabinetus
Daļa Latvijas slimnīcu nespēj izveidot otros vakcinēšanas kabinetus
Autors: bizness.lv / 6. janvāris 2021, 15:03
Daļa Latvijas slimnīcu nespēj izveidot otros vakcinēšanas kabinetus un par to ir paziņojušas Veselības ministrijai, šorīt LTV “Rīta panorāmā” norādīja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

Noteikts, ka visām slimnīcām jāizveido vismaz divi Covid-19 vakcinācijas kabineti. Kalējs uzsvēra, ka šim nolūkam tiek nodrošināta tikai aptuveni trešā daļa no vajadzīgās naudas. Tādēļ daudzas slimnīcas otru vakcinācijas kabinetu nevar atvērt.

“Tādā vakcinācijas plāna izstrādē mēs neesam iesaistīti. Mēs tiekam informēti, kā to visu organizēt. Bet tas ir tādā rīkojuma izteiksmē, nevis komunikācijas izteiksmē,” sacīja biedrības vadītājs.

“Raksturot varētu vidējo stāvokli slimnīcās, kas ir starp sliktu un ļoti sliktu, jo ir slimnīcas, kur medicīnas personāls ir saslimis vai bijis kontaktā, tāpēc tiek pārtraukti pakalpojumi. Situācija ir mainīga no dienas uz dienu,” sacīja Kalējs.

Runājot par valsts spējām veikt intensīvu vakcinēšanu pret Covid-19, Kalējs vērtēja, ka nodrošināt plašu vakcināciju režīmā “24/7” medicīnas iestādes nemaz nevarot, jo neesot darbinieku.

“Kopumā jādomā par to, vai varēsim nodrošināt Covid-19 pacientus ar medicīnas personālu. Jo gulta pati par sevi kā dzelzs objekts ar matraci jau neārstē pacientus. Mums ir vajadzīgs augsti kvalificēts personāls, sevišķi smagajiem Covid-19 pacientiem,” pauda biedrības vadītājs.

“Kopumā tā ir tāda šaha spēle. Reizēm ir jāupurē dāma, lai karalis paliek neskarts. [..] Domstarpības starp nozari un ministriju eksistēja. Gribējās, lai komunikācija starp nozares pārstāvjiem un VM būtu labāka,” runājot par Viņķeles demisiju, sacīja Kalējs.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats