Aivars Lembergs
valsts pārvalde
Pievienots 2019 gada 28. jūnijā | 0 komentāri
Šī gada 25.jūnijā Lemberga tiesvedības procesā mans vienīgais un pastāvīgais tiesas advokāts Raimonds Krastiņš nosūtīja Rīgas apgabaltiesai negaidītu paziņojumu, ka veselības stāvokļa dēļ pārtrauc manis aizstāvību un aptur darbību advokatūrā. Prokurors Juris Juriss atsevišķos masu medijos momentā komentēja situāciju, bet visizvērstāk ar Rūdolfu Meroni pastarpināti saistītajā portālā BNN, ko tradicionāli pārpublicē cits ar viņa interesēm saistītais portāls “Ventspilnieks”. Tajā viņš norāda, ka “pašlaik Lemberga lietā ir nepieciešamie aizstāvji, kas spēj pilnvērtīgi izskatīt lietu. Tas, ka viņš [Krastiņš] ir slims, mūsuprāt, nekādā veidā nesašaurina un neiegrožo tiesas pienākumu izskatīt šo lietu arī ar esošo advokātu saturu. [..] Proti, tas, ka viņš meklē vēl kādu advokātu, nav ierobežojums [kriminālprocesa izskatīšanai]. Lembergam pietiek ar esošajiem advokātiem, viņam ir tiesības paralēli meklēt arī trešo, tomēr šī iemesla dēļ nedrīkstētu atlikt tiesas procesu.”
Pievienots 2018 gada 12. aprīlī | 0 komentāri
Pateicoties Aivaram Lembergam Latvijā ir pienācis pavasaris. Gājputni ir atlidojuši, jo Aivars Lembergs tiem nav patraucējis. Lidmašīnas apledo, jo februārī un martā iestājas ziema, bet vai zinājāt, ka aviosatiksmi šad tad izmanto arī Aivars Lembergs? Kas kopīgs visām dzīves situācijām Latvijā? Nu, protams, – Aivars Lembergs.
Pievienots 2017 gada 8. oktobrī | 0 komentāri
Ir vienmēr jautri, kad bijušais Latvijas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas Propagandas nodaļas instruktors Ojārs Skudra, kurš savulaik padevīgi sekoja PSKP ideoloģijai, piesedzoties ar LU profesora statusu, mūsdienās neitrāla komentētāja statusā tiek aicināts izteikties par to politiku, kurai pats savulaik diezgan uzcītīgi kalpojis. 
Pievienots 2017 gada 12. aprīlī | 0 komentāri
Kā zināms, priekšvēlēšanu periods ir emocionāli sakāpināts laiks, kad valda aizdomīgums un neuzticēšanās it visam, ko runā un dara potenciālie deputāta amata kandidāti. Masu mediji, ik pa laikam uzsverot savu sabiedrības interešu sargsuņa funkciju, kā arī runājot par objektivitāti un politisko neitralitāti, cenšas sekot priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu ievērošanai. Tiktāl viss ir skaidrs, vismaz teorētiski. Bet kā ir patiesībā?
Pievienots 2016 gada 21. janvārī | 0 komentāri
Esmu vērsies pie Satiksmes ministrijas valsts sekretāra ar pretenzijām par to, ka Latvijas Valsts ceļi neuztur pienācīgā kārtībā vienu no galvenajiem Latvijas ceļiem, tas ir Paneiropas ceļš E-22, kas sākas Edinburgā un beidzas Maskavā, – iet caur Ventspili, tālāk caur Rēzekni uz Maskavu.
Pievienots 2015 gada 13. novembrī | 0 komentāri
Man neviens neiestāstīs, ka Straujuma kundzes pieprasījums vai pieteikums Matīsa kunga demisijai ir Straujumas kundzes personīgs lēmums un ka tas būtu saistīts ar jautājuma labāku vai sliktāku sagatavošanu uz Ministru kabineta sēdi 3. novembrī.
Pievienots 2015 gada 10. septembrī | 0 komentāri
Pirmkārt, lai runātu par kādu problēmu, jānoskaidro problēmas cēloņi, kāpēc ir radusies tāda situācija, ka no daudzām valstīm tiešā Eiropas Savienības tuvumā ir tik liels bēgļu skaits.
Pievienots 2015 gada 3. jūlijā | 0 komentāri
Latvijā ir tikai daži cilvēki, kurus skāris t.s. Latvijas veiksmes stāsta efekts. Viens no tiem ir bijušais finanšu ministrs Andris Vilks, kurš nule uzmeties par ekspertu Grieķijas valsts parādu krīzes komentēšanā. Viņš situāciju Grieķijā raksturo kā traģēdiju, sāgu un pauž neapmierinātību par anarhistiski noskaņoto valdību, kas pretēji Vilka savulaik piekoptajai bezierunu pakalpībai starptautisko aizdevēju priekšā cīnās par izdevīgākām prasībām un nosacījumiem savai valstij (LTV1, Rīta Panorāma, 02.07.2015).
Pievienots 2015 gada 9. martā | 0 komentāri
Šī gada 3.marta savā preses konferencē salīdzināju Krievijas un Latvijas varas attieksmi un konkrētās darbības pret politiskās opozīcijas redzamākajiem pārstāvjiem abās valstīs, par pamatu ņemot tikai faktus, ne emocionālus izvirdumus un politisko konjuktūru. Tā kā ilgstoši ar savu viedokli un uzskatiem esmu bijis Latvijas politiskajai elitei neērts, tad absolūti pamatoti ietilpstu redzamākā opozicionāra statusā. Šis viedoklis sacēla histēriju atsevišķos medijos, līdz preses konferences ziņa pazaudēja satura būtību, un tika noreducēta līdz virsrakstam Lembergs paslavē Putinu.
Pievienots 2015 gada 27. februārī | 0 komentāri
2015.gadā par 2,8%. Pirms tam tā prognoze bija pāri par 3%, pirms nepilna gada. Tagad šī prognoze jau ir tikai 2%, un es domāju, ka nekādi 2% nebūs.
Pievienots 2015 gada 11. janvārī | 0 komentāri
Pēc manām domām, Latvijas valdībai – gan Straujumas kundzei, gan arī, protams, solītājam Rinkēvičam, izmantojot to, ka Latvija šobrīd ir prezidējošā valsts Eiropas Padomē, tomēr ir jāvēršas ar SOS saucienu, ar palīdzības saucienu pie visiem bagātajiem „Rietumu runčiem”, ka viņiem ir jāsniedz reāla ekonomiskā palīdzība Latvijai. Tā ir lieliska iespēja, lieliska tribīne.
Pievienots 2014 gada 18. decembrī | 0 komentāri
Aprakstot Nacionālās apvienības ietekmes palielināšanos Saeimā un valdībā (Vēlētājs utis kažokā neredz, Diena, 12.12.2014), žurnāliste Ināra Egle pauž acīmredzamu neapmierinātību, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir pārtraukusi tiesvedību pret mani saistībā ar bēdīgi slavenā bijušā ministra Sprūdža rīkojumu, kura vienīgais mērķis bija politiska izrēķināšanās, mēģinot atstādināt mani no amata.
Pievienots 2014 gada 12. decembrī | 0 komentāri
Valdošajai koalīcijai jāatbild uz vienkāršu jautājumu – vai jāpilda pirmsvēlēšanu solījumi? Ja jāpilda, tad skolotāju algu palielināšanai nauda ir jāparedz! Un tā nevar būt paredzēta no „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.
Pievienots 2014 gada 6. decembrī | 0 komentāri
Pagājušajā nedēļā notika Ventspils brīvostas pārvaldes valdes sēde. Tur tika izskatīts arī brīvostas nākamā gada budžets. Budžetā ir paredzēts, ka kravu apgrozījums ostā saglabāsies apmēram šī gada gaidāmā fakta līmenī, tas ir ap 27 milj. tonnu, citiem vārdiem – tiek plānots samazinājums pret šī gada plānu un arī pret iepriekšējā gada faktu. Jāsaka, ka tas vēl ir optimistiski, un tāpēc budžetā ir iestrādātas pozīcijas, kuras netiks finansētas, ja kravu apgrozījums ostā būs faktiski mazāka, nekā šobrīd tiek gaidīts.
Pievienots 2014 gada 24. oktobrī | 0 komentāri
Gribētu nokomentēt kolīzijas saistībā ar valdības veidošanu, jo faktiski es biju viens no sarunu dalībniekiem, pārstāvot ZZS, kurš stādīja jautājumu, ka ir jārunā par darāmajiem darbiem un par pieejamajiem resursiem, lai varētu izdarīt tos darbus.
Pievienots 2014 gada 21. oktobrī | 0 komentāri
2010. – 2011.gados es publiski aicināju toreizējo finanšu ministru Andri Vilku sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem pieprasīt daļēju Latvijas valsts parāda atlaišanu, jo Latvijas valsts bija spiesta krist parādos, lai glābtu Rietumu finanšu oligarhiju. Grieķijas un Īrijas finanšu ministri parādu daļēju atlaišanu toreiz pieprasīja, un veiksmīgi to arī panāca. Vilks kategoriski atteicās par šo tēmu runāt, jutās pat aizskarts, ka kāds uzdrīkstas šo jautājumu skart, jo Latvijas valsts un iedzīvotāju labklājība viņu maz interesēja. Latvijas iedzīvotāju problēmas – kā izdzīvot apstākļos, kad tika samazinātas algas, kad cilvēki zaudēja darbu, tās jau nebija Vilka, bet gan Labklājības ministrijas problēmas.
Pievienots 2014 gada 17. oktobrī | 0 komentāri
Straujumas kundze nāca ar savu redzējumu, bet es domāju, ka šis redzējums nebija pietiekami izsvērti pārdomāts, sabalansēts, un es pat teiktu, ka nepietiekami tika ņemti vērā vēlēšanu rezultāti. Tur vienam otram liekas, ka viņiem ir dubults pārsvars pār citiem, bet tā nav. Bet sarunas ir atvērtas, nav pārtrauktas, ir tikai laiks pārdomām. Man šķiet, ka tomēr Straujumas kundzei vajadzētu vairāk uzņemties to līdera un sarunu vedēja lomu. Viņai, protams, vienam otram būtu tā kā mazliet jāpieraujas un jāizlasa Satversme, ka valdību veido potenciālā vadītāja, nevis kādi citi.
Pievienots 2014 gada 8. oktobrī | 0 komentāri
Politisko partiju konkurence, tuvojoties kārtējām vēlēšanām, allaž saasinās. Skaidrs, ka šajā cīņā būs gan spēcīgāki, gan vājāki dalībnieki. Taču svarīgi, ka šajās sacensībās visiem iesaistītajiem politiskajiem spēkiem tiek nodrošinātas vienādas tiesības un iespējas. Formāli tās nostiprinātas Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kurā reglamentētas politisko partiju tiesības gan uz noteiktu valsts nodrošinātu raidlaiku elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās, gan priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumi – vēlēšanu dienā, kā arī 30 dienas pirms vēlēšanu dienas aizliegts izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus televīzijas programmās un raidījumos, izņemot gadījumus, kad tiek izmantotas tiesības uz valsts nodrošināto bezmaksas raidlaiku sabiedriskā pasūtījuma ietvaros. Var diskutēt, vai izveidotā priekšvēlēšanu aģitācijas sistēma ir laba vai slikta, taču likums ir spēkā un tā nosacījumiem būtu vienādi jāattiecas uz pilnīgi visām politiskajā konkurencē iesaistītajām partijām.
Pievienots 2014 gada 24. septembrī | 0 komentāri
Priekšvēlēšanu debates ir process, kurā skatītāji vērtē deputātu kandidātu profesionālās zināšanas, kompetenci, spēju pamatot izteiktos solījumus. Taču šajās debatēs ne mazāka nozīme ir arī debašu vadītājiem – viņu profesionālajai sagatavotībai, viņu politiskajai neitralitātei un vienādai attieksmei pret visiem deputātu kandidātiem, neatkarīgi no viņu personiskajām politiskajām simpātijām. Īpaši tas būtu jāievēro Latvijas valsts budžeta finansētajiem medijiem un to priekšvēlēšanu debašu vadītājiem. Bet vai tā ir?
Pievienots 2014 gada 22. septembrī | 0 komentāri
Šobrīd ir tas brīdis, kad varu pateikt vienu labu ziņu. Ventspilī būs, kā apgalvo investori, šokolādes ražošanas fabrika, kurā plānots, ka strādās 75 cilvēki.
Pievienots 2014 gada 15. septembrī | 1 komentārs
Es uzstājos Pašvaldību savienības domes sēdē. Bija divas uzstāšanās. Īsi uzstājās Jaunsleinis, Pašvaldības savienības vadītājs, un es uzstājos ar tādu prezentāciju, akcentējot Straujumas kundzei, kas piedalījās domes sēdē, būtiskus jautājumus, kas satrauc visas pašvaldības. Un tātad pašvaldības satrauc tas, ka pēdējos četros gados valsts ir atņēmusi pašvaldību budžetiem 160 miljonus eiro. Tie ir atņemti, lai darītu it kā labus darbus, bet uz pašvaldību rēķina.
Pievienots 2014 gada 29. augustā | 0 komentāri
Jau ilgāku laiku darbojas sankcijas – Eiropas Savienības un ASV – pret Krieviju un attiecīgi Krievijas pretsankcijas pret Eiropas Savienību. Ir vajadzīgs regulārs darbs, lai mazinātu šo sankciju negatīvo ietekmi.
Pievienots 2014 gada 15. augustā | 1 komentārs
Šobrīd ir ļoti trauksmains laiks, kas saistās ar ģeopolitisko cīņu, kas ir izvērsusies starp Rietumeiropas valstīm un ASV no vienas puses un Krieviju no otras puses. Līdz ar to mums ir pamats satraukties par pašvaldības budžeta stāvokli. Mums ir pamats satraukties par darba devēju iespējām izdzīvot šajos apstākļos, jo situācija pasliktinās. Šī gada 7 mēnešu pašvaldības budžeta rezultāti ir labi. Plānotie budžeta ieņēmumi ir pārsniegti par 5%, un iekasēts ir 600 tūkst. eiro vairāk, nekā bija plānots. Ir arī 1,5% pieaugums pret iepriekšējo gadu, tas dod aptuveni 200 tūkst. eiro vairāk ieņēmumu nekā pirms gada, kas, protams, nav daudz, jo ir inflācija. Tā kā pēc būtības mēs esam ar to pašu naudu. Vienlaicīgi mēs esam ļoti uzmanīgi šajā krīzes situācijā, diemžēl tā ir atkal ģeopolitiskā krīze, līdzīgi kā krīze 2008.gadā, kas faktiski veidojās ASV. Tagad arī tāda veidojas, tikai tam ir citi cēloņi. Tāpēc mums ir 10 milj. eiro uzkrājums – brīva nauda kontā. Varbūt mēs kaut kādus atsevišķus investīciju plānus pieturēsim, raugoties, kas notiks tālāk.
Pievienots 2014 gada 1. augustā | 0 komentāri
Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vilcināšanās vai atteikšanās piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-''Tēvzemei un brīvībai''/LNNK (VL-TB/LNNK) ministriem vairāk līdzinās situācijai, ka SAB pilda politisku pasūtījumu un pielieto padomju laika Valsts drošības komitejas metodes.
Pievienots 2014 gada 16. jūlijā | 0 komentāri
Jautājums par premjera kandidātu no ZZS šobrīd ir vēl atvērts. Attiecībā uz mani domas, ko izteicu pirms gada pēc pašvaldību vēlēšanām, šobrīd vēl neesmu mainījis, bet nu jāskatās, kāda ir situācija un ko kurš grib un ko kurš negrib.Taču vistuvākajā laikā ZZS jautājums par premjera kandidātu būs jāizlemj.
Pievienots 2014 gada 7. jūnijā | 0 komentāri
Tuvojoties Saeimas vēlēšanām, arvien aktīvāki publiskajā diskusiju telpā kļūst esošie Saeimas deputāti. Priekšvēlēšanu sacensībā svarīga nav vēstījuma kvalitāte, bet gan iemesls – lai tik par kaut ko varētu izteikties. Deputāta Ata Lejiņa analītiskās un prognozēšanas spējas nekad nav bijušas teicamas, tāpēc varbūt frakciju iekšējā disciplīna parlamenta balsojumos nav nemaz tik slikta prakse, vismaz daļu Saeimas pieņemto lēmumu pasargājot no atsevišķu deputātu (ne)kompetences.
Pievienots 2014 gada 25. maijā | 0 komentāri
Ja runā par to, kas būtu jādara Eiroparlamentā, tad Eiroparlamenta struktūra ir pilnīgi nepieņemama, nepareiza un mazās dalībvalstis diskriminējoša. Tā neatbilst vispārpieņemtajiem principiem valstīm vai valstu apvienībām, kurās ir federāls princips.
Pievienots 2014 gada 18. maijā | 0 komentāri

Godātais Vējoņa kungs!  

Iepazīstoties ar Jūsu publisko paziņojumu, jaušams, ka esat maldināts vai arī lielās aizņemtības, noslogotības dēļ, pildot valstiski ļoti svarīgos aizsardzības ministra pienākumus, Jums nav pieticis laika iepazīties ar vēstules NATO ģenerālsekretāram Andresam Fogam Rasmusenam saturu, kaut arī Jums tika nosūtīta šīs vēstules kopija.

Pievienots 2014 gada 11. maijā | 0 komentāri
Jau agrāk izteicos, ka varbūtība, ka Ukraina sadalīsies – Krima atsevišķi, dienvidaustrumi atsevišķi un pārējā Ukraina atsevišķi – ir diezgan liela. Es tagad nerunāju par to, vai tas ir labi vai slikti, patīk vai nepatīk. Neapšaubāmi tā ir Ukrainas tautas, nācijas liela traģēdija, ka 21.gadsimtā šādi attīstās notikumi.
Pievienots 2014 gada 27. aprīlī | 0 komentāri
Faktiski visas līdzšinējās valdības – vai tā būtu Dombrovska, Godmaņa, Kalvīša vai Repšes valdība, arī Tautas partijas vadītās valdības pirms Repšes – ir bezatbildīgi attiekušās pret Latvijas reālās drošības jautājumiem.
Pievienots 2014 gada 2. aprīlī | 0 komentāri
Ir pagājuši 10 gadi, kopš Latvija de iure kļuva par NATO dalībvalsti. Galvenā problēma ganir cita – Latvija vēl līdz šai baltai dienai nav uzņemta NATO de facto.
Pievienots 2014 gada 28. martā | 0 komentāri
Saeima otrajā lasījumā ir atbalstījusi grozījumus Krimināllikumā, atbilstoši kuriem, ja kāds izsaka viedokli, ka padomju armija ir bijusi nevis okupācijas, bet atbrīvotāju armija, vai attiecīgi – fašistiskās Vācijas armija ir bijusi Latvijas atbrīvotāju armija, nevis okupācijas armija, tad tādu cilvēku var notiesāt uz trim gadiem arī tad, ja viņš par to izsakās ļoti vienkārši un neprofesionāli, tā ir teikts likumā, triviāli.
Pievienots 2014 gada 21. martā | 0 komentāri
Pārrunājām divus sadarbības jautājumus: investoru piesaiste, sadarbība uzņēmējdarbības attīstībā starp Indiju un Ventspili, kā arī sadarbība augstākajā izglītībā. Mēs ar vēstnieces laipnu atbalstu aktivizēsim savu darbību orientācijā uz investoru piesaisti no Indijas, tāpat arī studentu piesaisti no Indijas.
Pievienots 2014 gada 13. martā | 0 komentāri
Mani izbrīna šī gada ažiotāža ap 16.martu, to dramatizējot tādā ziņā, ka tam ir kaut kāda vispasaules globāla nozīme. Pie Brīvības pieminekļa gāja, ies, tāpat, kā pie citām nozīmīgām piemiņas vietām un pieminekļiem. Demokrātiskā valstī ir brīva iespēja paust savus uzskatus, tai skaitā attiecībā uz piemiņu.
Pievienots 2014 gada 4. martā | 0 komentāri
Saspīlētā situācija Ukrainā visticamāk novedīs pie tās sadalīšanās atsevišķās republikās pēc Dienvidslāvijas scenārija. Ļoti maz izredžu, ka Ukraina paliks kā viena valsts.
Pievienots 2014 gada 27. februārī | 0 komentāri
Nedarbojas nekāds paļāvības princips. Valsts ir lielākais blēdis, melis un krāpnieks, pilnīgi neprognozējams sadarbības partneris. Tāpēc arī pašvaldības kategoriski iebilst, ka elektrības pabalstu šodien maksā valsts, bet rīt – pašvaldības.
Pievienots 2014 gada 7. februārī | 0 komentāri
Uzskatām, ka jaunais Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekts diemžēl ir ļoti politisks un negatavs. Aicināsim koalīcijas partnerus būt nopietnākiem, atbildīgākiem un norādīsim, ka pie šī likumprojekta vēl vajag stipri piestrādāt.
Pievienots 2014 gada 21. janvārī | 0 komentāri
To, ka Lembergs ir oligarhs, Latvijā, pateicoties atsevišķu mediju centīgām pūlēm nu jau vairāk nekā 15 gadu garumā, zina visi. Varbūt ne visi ir pamanījuši, ka Lemberga dēļ Latvijā ir zems dzīves līmenis, mazas algas, pensijas, ne visi ir čakli, bet kāds pat aizraujas ar neveselīgiem netikumiem, piemēram, par daudz lieto alkoholu.
Pievienots 2014 gada 4. janvārī | 0 komentāri
„Vienotībai” no sava vidus jāvirza premjers, turklāt premjera kandidātam jābūt ir tādam, kas ir ieguvis deputāta mandātu. Vēlams Saeimas, ja ne Saeimas, tad vismaz kādas pašvaldības. Tā ir pilnīga blamāža un „Vienotības” kapitulācija, ja viņi kā ilglaicīga varas partija kopš 2002. gada pēc 12 gadu pastāvēšanas pēkšņi nevar atrast premjera kandidātu.
Pievienots 2013 gada 15. oktobrī | 0 komentāri
Privātajā kanālā „Pirmais Baltijas kanāls” (PBK) translētais raidījums „Cilvēks un likums” (04.10.2013) par 1991.gada 13.janvāra notikumiem Lietuvā izraisīja sašutumu gan Lietuvas, gan Latvijas sabiedrībā. Bez skaļiem paziņojumiem neiztika gan no atsevišķu politiķu, gan sabiedrisko mediju uzraugu puses Latvijā. Par vienu no likuma pārkāpumiem konkrētajā situācijā tika piesaukts alternatīva viedokļa trūkums, tā nenodrošināšana un tādējādi – viedokļu apmaiņas neveicināšana.
Pievienots 2013 gada 18. augustā | 0 komentāri
Sprūdža (ne)kompetence izpaužas it visā, kam šis kungs pieskaras vai ņem dalību. Patiešām nav skaidrs, par ko un kādu juridisko kvalitāti tiek maksāts Sprūdža padomniekiem juridiskajos jautājumos un, vēl vairāk, no nodokļu maksātāju naudas dāsni finansētajam advokātu birojam „Triniti”, kas tā arī nespēj/nezina/neprot izstāstīt savam klientam Sprūdžam dažas juridiskas nianses.
Pievienots 2013 gada 10. jūlijā | 0 komentāri
Latvija ir pievienojusies. Izaicinājums pievienoties eirozonai ir sasniegts. Līdz ar to Latvijai ir pienākums tagad palīdzēt vācu un citu lielu bagātnieku bankām glābt viņu parādniekus kā Grieķiju, Portugāli, Spāniju, Īriju no bankrota.
Pievienots 2013 gada 12. aprīlī | 0 komentāri
Likumīgā spēkā ir stājies Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas 2013.gada 12.februāra spriedums, ar kuru tika atzīts, ka ziņas, kuras KNAB izplatīja savā interneta vietnē www.knab.lv par mani, ir nepatiesas, godu un cieņu aizskarošas. Tiesa uzlika par pienākumu KNAB šīs ziņas atsaukt un piedzīt morālo kompensāciju un tiesāšanās izdevumus par labu man.
Pievienots 2013 gada 9. aprīlī | 0 komentāri
Kad pagājušajā nedēļā atklātībā parādījās kārtējie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Sprūdža virzītie politiski motivētie grozījumi esošajos likumos ar mērķi beidzot atbrīvoties no sev nevēlamiem politiskiem konkurentiem, šo grozījumu aktīvu skaidrošanu un aizstāvēšanu uzņēmās Lolita Čigāne.
Pievienots 2013 gada 15. janvārī | 0 komentāri
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, izdodot rīkojumu par manis atstādināšanu no pašvaldības vadītāja amata pienākumu pildīšanas un publiski apgalvojot, ka es esmu pārkāpis likumu, ir uzņēmies tiesneša lomu, kā arī izdarījis spiedienu uz Rīgas apgabaltiesu un tādējādi pārkāpis Eiropas Cilvēktiesību konvenciju.
Pievienots 2012 gada 13. augustā | 0 komentāri
Apskurbuši no pēkšņi iegūtās varas, drīzvien pēc ārkārtas Saeimas vēlēšanām Zatlera Reformu partijas politiķi sabiedrībai atklāja savu galveno mērķi – privatizēt Latvijas brīvostas.
Pievienots 2012 gada 22. jūnijā | 0 komentāri
Rīgas Apgabaltiesa šodien lielākajā prasības daļā atteica atzīt Anglijas tiesas lēmumu par manu aktīvu iesaldēšanu un atzina to tikai daļēji. Tā atcēla attiecīgos Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumus: 2011.gada 25.jūlija lēmums tika atcelts pilnībā un Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2011.gada 13.jūnija lēmums tika atcelts daļēji.
Pievienots 2012 gada 7. maijā | 0 komentāri
Jau vairākkārt esmu ievērojis diezgan lielu sakritību – ja Rīgas apgabaltiesā uz tiesas sēdi ierodas žurnālists Ivo Leitāns (neatkarīgi no medija, kurā viņš strādā), LETA korespondents un Baiba Rulle no „Pietiek”, tad ir gaidāmas jaunas aktivitātes, kurās katram tās dalībniekam ir sava loma:
Pievienots 2012 gada 14. martā | 0 komentāri
Pirms pieciem gadiem – 2007.gada 14.martā – prokuratūras un KNAB darbinieki mani aizturēja pa ceļam uz Rīgu.
Pievienots 2012 gada 12. februārī | 1 komentārs
Kad tālajā 2001.gadā Ventspils pilsētu kļūt par Latvijas Televīzijas sponsoru valsts pārstāvju dalībai Eirovīzijas konkursā uzaicināja tālaika Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Rolands Tjarve, kurš pazīstams arī kā žurnāla Ir galvenās redaktores Nellijas Ločmeles vīrs, žurnāla Ir vēl nebija, Ventspils pilsētas domi vadīja Lembergs, savukārt LTV nebija naudas, par ko finansēt Latvijas dalību šajā visas Eiropas mēroga pasākumā.
Pievienots 2012 gada 19. janvārī | 0 komentāri
Situācijā, kad virmo kaislības par tautas nobalsošanu valsts valodas jautājumā, nevar nepamanīt šo notikumu politisko kontekstu - to, kā valdošās partijas ne tikai nepamanīja tām ceļā pamesto provokāciju grābekli, bet pat uzskatīja to par acīmredzot lielisku iespēju sava politiskā kapitāla vairošanai.
Pievienots 2011 gada 14. septembrī | 0 komentāri
Kad TV3 raidījums „Nekā personīga” uzaicināja mani uz priekšvēlēšanu premjera amata kandidātu debatēm, nedaudz izbrīnījos par to, ka raidījums tiks dienu iepriekš ierakstīts, nevis notiks tiešraidē, kā tas ir citās televīzijās un arī radio.
Pievienots 2011 gada 10. septembrī | 1 komentārs
Latvijas sabiedrisko mediju politekonomisko aktualitāšu raidījumos izpaužas viss lepnuma un aizspriedumu spektrs, atražojot vienu kaut kur dzirdētu baumu un pat nevēloties noskaidrot reālos faktus.
Pievienots 2011 gada 5. augustā | 0 komentāri
Vēlos atgādināt, ka Lielbritānijas Augstās tiesas Karalienes tiesas departamenta Komerctiesā pret mani nekāds kriminālprocess nenotiek, tā ir civilprasība.
Pievienots 2011 gada 2. augustā | 0 komentāri
Lai kā maniem oponentiem patīk smīkņāt par uzmanību, ko publiskajās debatēs nereti pievēršu globālā oligarha, smagos kriminālnoziegumos notiesātā Džordža Sorosa vārdam, pēdējās nedēļas notikumi liek man atkal pievērsties gan minētā biznesmeņa vārdam, gan Latvijas valstij šajā kontekstā.
Pievienots 2011 gada 21. jūlijā | 0 komentāri
Atbilstoši manām iepriekšējām prognozēm eksprezidents Valdis Zatlers atteicās tieši un nepastarpināti debatēt ar mani, cilvēku, kuru tam pašam Zatleram tik ļoti patīk zākāt aizmuguriski un dēvēt par oligarhu, bet ar kuru vēl dažus mēnešus iepriekš viņš vairākas reizes labprāt pārrunāja iekšpolitiku pie vīna glāzes.
Pievienots 2011 gada 8. jūlijā | 0 komentāri
Pazīstamā latviešu dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte – bijusī Komunistiskās partijas biedre – kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas bieži nākusi klajā ar žultainiem un indīgiem apgalvojumiem, plašā mērogā izmantojot savu PSRS laikā iegūto popularitāti lielā Latvijas sabiedrības daļā.
Pievienots 2011 gada 2. jūlijā | 0 komentāri
Ministru kabinets šī gada 28.jūnija sēdē par Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāti nolēma izvirzīt Latvijas Universitātes profesori Sanitu Osipovu.
Pievienots 2011 gada 29. maijā | 0 komentāri
Pēdējos mēnešos vairākkārt un pēdējoreiz pirms divām nedēļām Valsts prezidents Valdis Zatlers ir aicinājis mani uz privātām pusdienām, lai pārrunātu valsts attīstības perspektīvas un, protams, arī Valsts prezidenta vēlēšanu jautājumu.
Pievienots 2011 gada 18. maijā | 0 komentāri
Esmu ļoti apmierināts ar norisēm Anglijas tiesā š.g. 17.maijā un tiesas man par labu pieņemtajiem lēmumiem. Izsaku gandarījumu par savu advokātu labi paveikto darbu, jo šai tiesas sēdei izvirzītie mērķi ir sasniegti. Neraugoties uz to, vairāki mediji ir uzsākuši propagandas kampaņu, kurā tiek apgalvots pretējais, tāpēc dažos vārdos atgādināšu šīs lietas būtību.
Pievienots 2011 gada 20. aprīlī | 0 komentāri
AS «Latvijas Kuģniecība» (LK) starptautiskie auditori pirms vairāk nekā pieciem gadiem, veicot kompānijas ikgadējo auditu, konstatēja, ka LK ir veikusi ar tās vadību saistītām personām darījumus par kuģu īres likmēm, kas ir ievērojami zemākas nekā tirgus likmes.
Pievienots 2011 gada 5. aprīlī | 0 komentāri
Iepazīstoties ar manu amatpersonas deklarāciju par 2010.gadu un tajā norādītajām ziņām, plašsaziņas līdzekļi īpašu uzmanību pievērsuši deklarācijas sadaļai par manām parādsaistībām 9,51 milj. latu apmērā.
Pievienots 2011 gada 26. martā | 1 komentārs
Izteikumi par Gundara Daudzes (LunV) iespējamo virzīšanu Valsts prezidenta amatam ir Edgara Jaunupa (V) spekulācijas, neatkarīgi no tā, kādu uzvārdu – Gundara Daudzes, Valda Zatlera, Ingunas Sudrabas vai kāda cita – Jaunups vai kāds cits min.
Pievienots 2011 gada 12. februārī | 0 komentāri
Trīs miljonāri – Olafs Berķis, Igors Skoks un Genādijs Ševcovs, - kuru ietekme politikā jau sen ir zināma, pēc vairāku gadu izvairīšanās no publicitātes pēkšņi iznākuši no ēnas, izpaužoties «Apollo.lv» rakstā «Saistībā ar Lemberga kunga izteikumiem».
Pievienots 2011 gada 25. janvārī | 0 komentāri
Mūsdienu civilizētajā pasaulē par valsti spriež pēc tā, kā tajā izturas pret saviem visneaizsargātākajiem sabiedrības locekļiem.
Pievienots 2011 gada 17. janvārī | 0 komentāri
Ziedot jauniešu sportam Latvijas valstī esot „amorāli“ un „neētiski“ (E.Mudulis, Diena 11.01.2011.). Taču acīmredzot tikai vienā gadījumā – ja konkrētās bērnu un jauniešu sporta organizācijas darbojas Ventspilī. Visos citos gadījumos ziedot var droši.
Pievienots 2010 gada 11. novembrī | 0 komentāri
Ierastajā «skolmeisterienes» stilā jaunā kultūras ministre, bijusī Sorosa fonda priekšniece, Sarmīte Ēlerte publikācijā «Lembergs un aritmētika» nolēmusi man izlikt atzīmes aritmētikā.
Pievienots 2010 gada 15. septembrī | 0 komentāri
Ar visapšaubāmāko reputāciju apveltītās Latvijas nevalstiskās organizācijas Delna kārtējais pirmsvēlēšanu paziņojums par „deputātu kandidātu reputācijas datu bāzi“ liek vēlreiz vērsties pie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ar prasību priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos ieskaitīt ne tikai trešo spēku aģitāciju „par“ kādu politisko spēku, bet arī „pret“ to.
Pievienots 2010 gada 29. augustā | 0 komentāri
ATO dalībvalsts – ASV – ir sadzirdējusi citu šīs organizācijas dalībvalsti – Latvijas Republiku. ASV vēstniecība laika periodā no 14.-17.septembrim Latvijā organizē „Ražotāju dienas“, kuru ietvaros Latvijas uzņēmējiem būs iespēja piedalīties ASV valdības iepirkumos operācijām Latvijā, Afganistānā, Eiropā u.c. (ASV vēstniecības paziņojums presei 20.08.2010). Es ļoti ceru, ka ASV vēstniecības organizētā iespēja Latvijas uzņēmējiem līdzdarboties ASV armijas apgādes konkursā ir pirmais reālais, kaut arī nelielais solis ceļā uz Latvijas patiesu dalību NATO. Jau gandrīz divu gadu garumā esmu regulāri atgādinājis, ka mūsdienu pasaulē līdztiesīga integrācija NATO nozīmē ne tikai kopējas militāras akcijas, bet arī integrāciju šīs alianses militāri rūpnieciskajā kompleksā. Lai arī no ASV vēstniecības publiskās informācijas neizriet, ka šī līdzdalības iespēja būs saistīta ar Latvijas uzņēmumu piedalīšanos militāri rūpnieciskā kompleksa biznesa projektos, tomēr reālā iniciatīva neapšaubāmi vērtējama ļoti pozitīvi.
Pievienots 2010 gada 25. augustā | 0 komentāri
Varam uzskatīt, ka lielais priekšvēlēšanu laiks patiešām ir sācies – starta šāvienu demagoģiskai un netīrai priekšvēlēšanu propagandai devusi nekritiska dažādu apdrukātu papīru samešana vienā blāķī, nez kāpēc nosaucot to par grāmatu.
Pievienots 2010 gada 17. augustā | 0 komentāri
Pagājušajā nedēļā kāds jurists, kura regulārā iesaiste visnopietnākajos valsts skandālos liek ņemt vērā viņa informētības līmeni, nosūtīja manam advokātam īsziņu ar šādu tekstu: „lūdzu nodod savam klientam, ka ar Lapsas plosīšanos (rokasgramata.com) mūsu klientiem nav nekāda sakara. Šis mēģināja pierunāt mūsējos finansēt, bet viņi strikti atteicās. Šodien noskaidrojām, Lapsa saņēmis to no Gulbja.”
Pievienots 2010 gada 2. jūlijā | 1 komentārs
Aizvien biežāk lasām un dzirdam, ka Latvija jau drīz būs pārvarējusi ekonomisko krīzi un tās radītās sekas. Manuprāt, informāciju par kopējo situāciju valstī sabiedrība iegūst no valdības, kuras interesēs vienmēr ir parādīt situāciju labāku, nekā tā patiesībā ir.
Pievienots 2010 gada 6. maijā | 0 komentāri
Ģenerālprokurora Jāņa Maizīša neievēlēšanas sakarā vairāk nekā 200 prokurori esot parakstījuši un iesnieguši Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram un Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam atklātu vēstuli vai saskaņā ar „Prokuratūras likuma” 20. pantu - prokurora iesniegumu, jo likums skaidri reglamentē prokurora kā valsts amatpersonas darbības pilnvaras. Tā kā plaši izsludinātais atklātais dokuments patiesībā ir slepens, jo atklātībā nav pieejams, tad par tās saturu nākas spriest tikai no tā informācijas apjoma, kas pieejams publiskajā telpā. Prokuroru iesniegtajā dokumentā esot paustas bažas par „tiesu varas neatkarības apdraudējumu”, bet jo īpaši par prokuratūras darbības neatkarību, jo „prokuratūra kā tiesu varas institūcija un kā viens no tiesiskuma garantiem valstī nedrīkst būt par politisko spekulācijas objektu.” 
Pievienots 2010 gada 23. aprīlī | 0 komentāri
Histērija, ko pēc Jāņa Maizīša neievēlēšanas sacēla noteiktas politiskās aprindas, protams, bija gaidāma - jau pirms balsojuma atklāti un nepārprotami tika draudēts, kas būs ar tiem, kuri balsos pret Maizīti.
Par autoru
Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs
Reklāma