19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kučinskis: Latvija savu spēju robežās ir gatava sniegt Grieķijai humāno palīdzību
Kučinskis: Latvija savu spēju robežās ir gatava sniegt Grieķijai humāno palīdzību
Autors: BNA / 8. marts 2016, 13:45
Latvija savu iespēju robežās ir gatava sniegt Grieķijai humāno palīdzību, atzinis valdības vadītājs Māris Kučinskis.


Pirmdien Kučinskis piedalījās Eiropas Savienības (ES) – Turcijas samitā Briselē, lai kopā ar ES valstu vai valdību vadītājiem un Turcijas premjerministru Ahmetu Davutolu diskutētu par Kopīgā rīcības plāna īstenošanu, lai turpmāk apturētu lielo migrācijas plūsmu no Turcijas.

MK informē, ka ES valstu vai valdību vadītāji ir vienisprātis, ka ir jāpanāk, lai ES būtiski un ilgstspējīgi samazinātos nelegālās ieceļošanas gadījumu skaits no Turcijas.

Tikšanās reizē Turcijas premjerministrs apstiprināja savas saistības Grieķijas–Turcijas divpusējā atpakaļuzņemšanas līguma ietvaros – uzņemot atpakaļ visus migrantus, kam nav nepieciešama starptautiskā aizsardzība, kā arī tos migrantus, kas aizturēti Turcijas teritoriālajos ūdeņos.

Valstu vai valdību vadītāji bija vienisprātis, ka ir svarīgi turpināt novērot jaunu migrācijas ceļu izveidošanās iespējas un turpināt cīņu pret cilvēku kontrabandistiem. Tāpat prioritāri jāstrādā pie Šengenas zonas darbības saglabāšanas.

“Vēlos izteikt īpašu pateicību Eiropadomes priekšsēdētājam Tuska kungam par ieguldīto lielo darbu kopēja vienota viedokļa veidošanā. Tāpat Latvija novērtē Grieķijas valdības ievērojamos centienus tikt galā ar ārkārtas situāciju. Latvija no savas puses ir gatava darīt visu, lai paātrinātu savu saistību izpildi pārvietošanās jomās,” pauda Kučinskis.

Ministru prezidents arī atzīmēja, ka attiecībā uz humānās palīdzības sniegšanu Latvija ir gatava izvērtēt Grieķijas vajadzības un savu spēju robežās sniegt atbalstu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bēgļi, Grieķija, Māris Kučinskis, palīdzība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats