26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » 21.martā Latvija sasniedz ilgāko neatkarības periodu pastāvēšanas vēsturē
21.martā Latvija sasniedz ilgāko neatkarības periodu pastāvēšanas vēsturē
Autors: Apollo.lv / 19. marts 2013, 14:58
Šā gada 21.martā apritēs 7884 dienas kopš Latvija ir atguvusi neatkarību, un tas ir par vienu dienu ilgāk nekā bija lemts pastāvēt pirmajai Latvijas brīvvalstij, portāls «Apollo» uzzināja Aizsardzības ministrijā.



Par godu šai dienai plkst.13.50 Rīgā, no Rātslaukuma uz Brīvības pieminekli dosies Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona Godasardzes rota un Nacionālo bruņoto spēku orķestris, savukārt plkst.14 pie Brīvības pieminekļa notiks svinīgā goda sardzes maiņa un aizsardzības ministra Arta Pabrika (V) uzruna.

 «21.marts ir Latvijas Brīvības diena, kad ikvienam iedzīvotājam ir iemesls izjust īpašu prieku, ko sniedz brīvība - pulcēšanās un biedrošanās brīvība, pārvietošanās brīvība, domu, pārliecības, izteiksmes un ticības brīvība» uzsver aizsardzības ministrs. «Šajā dienā priecāsimies par to, ka paši varam lemt savas valsts likteni un to nedara svešas varas, tāpēc aicinu ikvienu Latvijas iedzīvotāju pievienoties svinīgajam pasākumam un kaut uz mirki novērtēt to lielo iespēju, ko esam izcīnījuši.»

Laika posmā starp Latvijas valsts dibināšanu, 1918.gada 18.novembri un 1940.gada 17.jūniju, dienu, kad Latviju okupēja padomju karaspēks, bija pagājušas 7883 dienas.

Sākot no valstiskās neatkarības atjaunošanas 1991.gada 21.augustā, līdz šā gada 20.martam ir pagājis identisks laika periods.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvija, neatkarība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats