24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Visu izdarot pareizi, Krievijas nākamais mērķis nebūs Baltijas valstis
Visu izdarot pareizi, Krievijas nākamais mērķis nebūs Baltijas valstis
Autors: BNA / 29. oktobris 2015, 10:22
Krievijas pamatmērķis ir novērst uzmanību, tāpēc šobrīd Latvija nedrīkst kļūdīties, lai nekļūtu par nākamo upuri, šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja NATO Izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos direktors Jānis Sārts.


“Krievija savu operāciju Sīrijā sākusi tāpēc, lai novērstu uzmanību no iebrukuma Ukrainā, kurā situācija kļuvusi arvien sarežģītāka,” pauda NATO pārstāvis, vienlaikus paužot pārliecību, ka Krievija nav panākusi vēlamo un ,visticamāk, iestigs Sīrijā.

NATO pārstāvis norādīja uz to, ka Krievija Sīrijā un Turcijā izmanto tādu pašu stratēģiju kā Ukrainā – sākotnēji noliedzot savu atrašanos teritorijā, pēcāk to atzīst un stāstot par vieniem mērķiem, patiesībā realizējot citus.

Viņš norādīja, ka šobrīd lielais jautājums ir par to, kā Krievija rīkosies tālāk. “Ja viņi mēģināja tikt laukā no Ukrainas uz Sīriju, tad rodas jautājums, kā viņi mēģinās tiks laukā no Sīrijas,” sacīja Sārts.

Viņš norāda, ka ja NATO veiks pareizos soļus, tad Krievijas agresijas nākamais mērķis nebūs Baltijas valstis. “Pamatmērķis Krievijai ir novērst uzmanību, nevis ieskriet papildus problēmās,” pauda Sārts.

Viņš norādīja, ka tieši tāpēc, Latvija šobrīd nedrīkst kļūdīties, lai nekļūtu par tās nākamo upuri. Līdz ar to, Latvijai ir skaidri un aktīvi jādefinē sava piederība Rietumiem, tostarp atvēlot pietiekamu finansējumu aizsardzībai.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Sārts, Krievija, Latvija, NATO, Sīrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats