03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Talsu jaunās slimnīcas liktenis - cerīgs
Talsu jaunās slimnīcas liktenis - cerīgs
Autors: Kristīne Klauze / NRA.lv / 8. janvāris 2013, 17:02
Talsu jaunās slimnīcas būvobjektā šonedēļ sākusies rosība – celtnieki gatavojas būvdarbu atsākšanai. Tiek arī gaidīts slimnīcai labvēlīgs spriedums apelācijas prasībā.


Pēc vairāk nekā divu mēnešu dīkstāves jaunās Talsu slimnīcas būvniecības vietā vakar bija vērojams cerīgs skats – tajā grozījās darbīgi vīri, liekot domāt, ka iekonservētajā objektā atsāksies būvdarbi. Zināmā mērā tā var arī teikt. Ir uzsākti sagatavošanās darbi, lai objektu varētu pieslēgt pie elektrības. Kamēr zeme nav sasalusi, ieraks kabeļus un uzstādīs arī transformatoru. Bez elektrības pieslēguma nevar veikt ēkas pamatu betonēšanu. Kad varēs turpināt ēkas pamatu būvdarbus, šobrīd vēl nevar pateikt. Tam ir nepieciešami divi priekšnosacījumi – labvēlīgi laika apstākļi un slimnīcai pozitīvs tiesas spriedums.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka organizācija Latvijas Zaļā kustība (LZK) talsnieka Jāņa Matuļa vadībā tiesā apstrīd Talsu novada domes izsniegto būvatļauju slimnīcas būvniecībai konkrētajā vietā. Tikmēr Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca lūdza tiesai atļaut turpināt ēkas būvniecību šīs tiesvedības laikā, kas var ilgt vairākus gadus. Pirmā tiesu instance slimnīcas lūgumu apmierināja un deva būvniecībai zaļo gaismu. Taču J. Matulis iesniedza apelācijas prasību, ko skatīs ceturtdien.

Apelācijas prasībā arī norādīts, ka tiesa nav vērtējusi iespējas slimniekiem turpināt saņemt medicīniskos pakalpojumus esošajā Talsu slimnīcas ēkā. Izskatās, ka ar humora izjūtu J. Matulim ir pavāji, jo tikai kā joku var uztvert viņa norādi, ka viens slimnīcas korpuss esot pat uzbūvēts jauns. Var jau būt, ka 1963. gadā būvēto, remontu neredzējušo korpusu var uzskatīt par jaunu. It īpaši, ja salīdzina ar abiem pārējiem – 113 gadus un 73 gadus vecajiem korpusiem.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova arī par otrās tiesu instances pozitīvu lēmumu ir visai droša, jo gan Talsu pašvaldība, gan slimnīca visu ir izdarījušas likumdošanā noteiktajā kārtībā. Ņemot vērā šos neparedzētos apstākļus, arī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra ir izrādījusi izpratni un sola pagarināt noteiktos būvniecības termiņus Eiropas Savienības līdzfinansējumam. Ar celtniekiem ir izskatīti būvdarbu atsākšanas plāni. Ja sals pieturēsies minimāls, pamatu betonēšanas darbus varēs atsākt jau tagad. «Mums ir svarīgi ne tikai ievērot būvniecības termiņus, bet arī lai rezultāts būtu kvalitatīvs un augstākajām prasībām atbilstošs,» uzsver E. Širova. Šonedēļ slimnīcas vadība no būvniekiem gaida aprēķinātos zaudējumus par dīkstāvi. Jaunbūves iekonservēšanas brīdī novembra sākumā tie bija sasnieguši jau 12 tūkstošus latu. Ar katru dīkstāves dienu summa pieaug.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Zaļā kustība, slimnīca, Talsi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats