26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latkovskis: aizsardzības jomas prioritāte - attīstība
Latkovskis: aizsardzības jomas prioritāte - attīstība
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 30. novembris 2012, 16:59
„Šogad parlamentā apstiprinātā Valsts aizsardzības koncepcija paredz arvien lielāku lomu ieguldījumiem Nacionālo bruņoto spēku attīstībā. Tāpat mūsu prioritāte vēl joprojām ir pietiekami augsts atalgojums profesionālajai armijai,” piektdien, 30.novembrī, tiekoties ar Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) pārstāvjiem, sacīja Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.


BALTDEFCOL pārstāvji atzina, ka Baltijas valstīm militārajā jomā ir līdzīgi izaicinājumi. Vienlaikus tie norādīja uz Latvijas zemo aizsardzības budžetu un interesējās par turpmāk paredzēto līdzekļu sadalījumu aizsardzībai. A.Latkovskis vērsa uzmanību, ka nākamgad aizsardzības budžetam paredzēts palielinājums, un notiek sarunas ar valdību, lai īstenotu NATO rekomendāciju palielināt aizsardzības budžetu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta. 

Tikšanās laikā puses pārrunāja aizsardzības budžeta jautājumus un bruņoto spēku un zemessardzes uzdevumus, kā arī diskutēja par profesionālās armijas struktūru, personāla nodrošinājumu un sadalījumu nacionālajā aizsardzībā un starptautiskajās operācijās.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ainars Latkovskis, aizsardzība, BALTDEFCOL, NATO

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats