30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ziemeļkorejas diktatora neaptveramās dzīres bada māktajā valstī
Ziemeļkorejas diktatora neaptveramās dzīres bada māktajā valstī
Autors: Apollo.lv / 21. februāris 2014, 12:16
Klavieres, luksusa automašīnas, 1000 aktieru privātais teātris ir tikai dažas no lietām ko sev atļaujas nabadzības un bada mocītās Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, vēsta Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) sagatavotais ziņojums.


Pēdējā valdīšanas gadā Kims Čenuns sava izšķērdīgā dzīvesveida uzturēšanai tērējis 522 miljonus eiro, aprēķināts 374 lappuses biezajā ANO komisijas ziņojumā. Jaunais līderis jau paspējis dubultot sava tēva ikdienas izdevumus, kas viņa pēdējā valdīšanas gadā sasniedza «tikai» 242 miljonus eiro.

Čenuns gada laikā iegādājies vairākas īpaši vērtīgas «Mercedes-Benz» automašīnas, vairākas klavieres un uzturējis privāto teātri ar 1000 aktieriem, kurā viņš ielūdz savus draugus un izmanto to arī, lai nostiprinātu svarīgāko amatpersonu lojalitāti, raksta Apollo.lv.

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas spēlētājs Deniss Rodmens, kas ir biežs Čenuna viesis, aprakstījis viņa dzīvesstilu kā «septiņu zvaigžņu ballīti», kas sastāv no «nebeidzamiem kokteiļiem, luksusa jahtām un ūdensmotocikliem.» Viņam arī esot sava privāta sala, atklāja basketbolists.

Cits ANO ziņojums ierindojis Ziemeļkoreju to 34 valstu sarakstā, kam, lai pabarotu savus iedzīvotājus, nepieciešama palīdzība no ārpuses. 2,8 miljoni valsts iedzīvotāju uzskatāmi badacietējiem, teikts ziņojumā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ANO, Kims Čenuns, Ziemeļkoreja

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats