30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Iespējams, Ziemeļkoreja slēpj pasaulē lielākos retzemju elementu krājumus
Iespējams, Ziemeļkoreja slēpj pasaulē lielākos retzemju elementu krājumus
Autors: BNA.LV / 13. februāris 2014, 12:01
Pēdējā laikā plašsaziņu medijos parādījusies ziņa, ka Ziemeļkorejā, iespējams, atrodas lielākie retzemju elementu krājumi pasaulē. Kā vēsta ''International Business Times'', tiek lēsts, ka Ziemeļkorejā atrodamas 216 miljonu tonnas retzemju elementu krājumu. Šādi dabas resursi varētu būt 64,9 triljonus dolāru vērti.


Šādu informāciju izplatījusi privāta Lielbritānijas firma ''SRE Minerals Limited'', kuru nolīga Ziemeļkorejas valsts Korejas Dabas resursu tirdzniecības korporācija. Kompānijas mērķis ir izpētīt un attīstīt minerālu ieguvi pie Čondžu pilsētas, un izpēti ir paredzēts sākt aprīlī.

Ja tiek attīstīta retzemju elementu krājumu izpēte un tirdzniecība, Ziemeļkoreja varētu kļūt ekonomiski stabilāka. Starptautiskie eksperti izsaka cerību, ka Ziemeļkorejas ekonomiskā attīstība nodrošinātu to, ka valsts pārstātu eksistēt absolūtā izolācijā no ārpasaules.

Kā zināms, Ziemeļkoreja ir viena no 34 pasaules valstīm, kurām nepieciešama ārējā palīdzība iedzīvotāju pabarošanai. Ziemeļkoreja iegūst un eksportē ogles. Gadiem ilgi Ziemeļkoreju finansiāli atbalstīja Padomju Savienība, un kopš PSRS sabrukuma Ziemeļkorejas ekonomika ir sagruvusi, savukārt miljoniem cilvēku dzīvo pārtikas trūkumā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: retzemju elementi, SRE Minerals Limited, Ziemeļkoreja

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats