26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks: Ziemeļkorejas režīms kritīs
Pabriks: Ziemeļkorejas režīms kritīs
Autors: Apollo.lv / 17. jūnijs 2013, 10:41
Ziemeļkorejas režīms kritīs, tikai jautājums ir – kad un kā tas notiks. Šādu pārliecību pauž aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).


Runājot par situāciju Ziemeļkorejā, Pabriks pirmdienas rītā sarunā «Radio Open 101» sacīja, ka saspīlējums Korejas pussalā ilgst jau vairāk nekā 50 gadus, taču Ziemeļkorejas režīmam būs jākrīt.

«Mana prognoze ir: ilgtermiņā Ziemeļkorejas režīms kritīs un tas būs liels izaicinājums, kā abas valstis spēs apvienoties. Šis režīms nevarēs ilgi pastāvēt, tikai jautājums – kad un kādā veidā tas beigs pastāvēt,» sacīja ministrs.

Parbriks situāciju Korejas pussalā salīdzināja ar Berlīnes mūra krišanu, taču piepilda, ka Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas sabiedrību apvienošanās būs sarežģītāks un traģiskāks process.

«Šiem cilvēkiem [Ziemeļkorejas iedzīvotājiem] integrēties normālā sabiedrībā būs grūti, daudziem tā būs traģēdija,» atzina viņš.

Kā ziņots, Ziemeļkoreja piedāvājusi sākt augsta līmeņa sarunas ar ASV, lai apspriestu iespējas «nodrošināt mieru un stabilitāti reģionā» un mazināt spriedzi Korejas pussalā.

Šāds piedāvājums izteikts Ziemeļkorejas Nacionālās Aizsardzības komisijas paziņojumā, ko izplatījusi Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Ziemeļkoreja noskaņota «nopietnām diskusijām par plašu jautājumu loku, ieskaitot ASV nodomu panākt kodolbrīvu pasauli» un aicina ASV izvēlēties šo sarunu laiku un vietu. Vienlaikus norādīts, ka Vašingtonai «nevajadzētu izvirzīt nekādus priekšnoteikumus sarunām, ja to patiesi interesē miers un drošība reģionā, ieskaitot ASV kontinentālo daļu».

 Ziemeļkorejas iebildumu dēļ tikai pirms dažām dienām tika atceltas augsta līmeņa sarunas ar Dienvidkoreju.

Pēc Seulas pārstāvju teiktā, Phenjana iebildusi pret to, ka Seula par savas delegācijas vadītāju izraudzījusies ministra vietnieku, nevis ministru. Pati Ziemeļkoreja gan nenotikušajās sarunās vainoja Dienvidkoreju.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizsardzības ministrs, Artis Pabriks, Korejas pussala, Ziemeļkoreja, Ziemeļkorejas režīms

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats