30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ziemeļkoreja asi reaģē uz baumām par Kima aizraušanos ar Hitlera idejām
Ziemeļkoreja asi reaģē uz baumām par Kima aizraušanos ar Hitlera idejām
Autors: Apollo.lv / 19. jūnijs 2013, 17:35
Ziemeļkoreja piedraudējusi nogalināt autoru ziņai par to, ka tās vadītājs Kims Čenuns sācis iedvesmoties no Ādolfa Hitlera autobiogrāfiskā darba «Mein Kampf» («Mana cīņa»).


Jau ziņots, ka pasaules medijos otrdien izplatījās no ziemeļkorejiešu pārbēdzēju veidotā portāla «New Focus International» pārpublicēta ziņa, ka Ziemeļkorejas vadonis izdalījis augsti stāvošajām valsts amatpersonām Ādolfa Hitlera grāmatas «Mein Kampf» eksemplārus.

Ziemeļkorejas varas iestādes ir kategoriski noraidījušas šo informāciju, piedraudot, ka atradīs un nogalinās šo baumu autorus.

Ziemeļkorejas Nacionālās drošības ministrijas oficiālā paziņojumā Phenjana piedraudējusi Seulai un Vašingtonai ar «nežēlīgu sodu par apmelojumiem», nosaucot ziņu autorus par «cilvēces padibenēm» .

«Tā ir apmelojumu kampaņa, ko uzsākusi saujiņa padibeņu, kas cenšas apturēt Ziemeļkorejas progresu,» sacīts paziņojumā.

«New Focus International» ziņoja, ka Ziemeļkorejas vadoni Kimu Čenunu esot ieinteresējis fakts, ka Ādolfam Hitleram izdevās salīdzinoši nelielā laika periodā atjaunot Pirmajā pasaules karā sagrautās Vācijas ekonomiku un militāro varenību.

Kims Čenuns par godu savai dzimšanas dienai 8.janvārī esot uzdāvinājis Valsts aizsardzības komitejas biedriem Hitlera autobiogrāfisko darbu «Mein Kampf», kas Ziemeļkorejā ir aizliegta, taču tikusi izdota ierobežotā skaitā nelielam cilvēku lokam.

Tiek lēsts, ka Kimu Čenunu iedvesmojuši nacionālsociālistu sasniegumi sporta popularizēšanā un dzimstības veicināšanas propagandā.

«New Focus International» atzīmē, ka 2011.gadā, kad Kims Čenuns stājās valsts vadītāja amatā, medijos tika publicēti daudzi materiāli par sportu, bet pats Kims bieži parādījās sabiedrībā bērnu pavadībā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ādolfs Hitlers, Kims Čenuns, Mana cīņa, Mein Kampf, Ziemeļkoreja

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats