28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saskaņā ar EK plānu, Latvijai būs jāuzņem papildus 526 bēgļi
Saskaņā ar EK plānu, Latvijai būs jāuzņem papildus 526 bēgļi
Autors: BNA / 9. septembris 2015, 17:21
Latvijai Eiropas Komisijas (EK) jaunā piedāvājuma ietvaros būs jāuzņem papildus 526 bēgļi, trešdien žurnālistiem atklāja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.



Straujuma atkārtoti uzsvēra, ka Latvijas pozīcija bēgļu jautājumā nemainās - Latvija iebilst pret obligātajām bēgļu kvotām un piedalās uz brīvprātīgas principa, ievērojot solidaritāti.

"Tā informācija, kas ir Junkera kunga dokumentā, kas ir stundas laikā izsūtīta dalībvalstīm, tur ir 526 bēgļi," Latvijai uzņemamo patvērumu meklētāju skaitu atklāja Straujuma, uzsverot, ka neskatoties uz Latvijas pozīcija, tā no solidaritātes neizvairīsies.

Vienlaikus premjere uzsvēra, ka šobrīd ir pāragri runāt par mehānismiem un lēmumiem, ko pieņems iekšlietu ministru padome un Eiropadome. Vispirms tikšot vērtēts EK piedāvājums, pēc tam pieņemti lēmumi.

Tuvākajā laikā plānots sasaukt koalīcijas partiju sanāksmi, lai spriestu par EK piedāvājumu un pieņemtu pozīciju.

Jau vēstīts, ka valdība atbalstījusi ES pārvietošanas un mītnesvietas maiņu programmu ietvaros uzņemt 250 bēgļus.

Tomēr patvērumu meklētāju skaits varētu palielināties līdz ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera piedāvājumu, kurā pausta prasība palielināt to patvēruma meklētāju skaitu, kuri sadalāmi pa visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Priekšlikumos ietilpst aicinājums uz citām dalībvalstīm pārvietot vēl vairākus tūkstošus patvēruma meklētāju, kas šobrīd ieradušies Itālijā, Grieķijā un Ungārijā.

“Daudz kas ir noticis, jo ES maijā piekrita piešķirt patvērumu 40 000 bēgļiem. Taču tā kā Eiropai joprojām nav vienota solidaritāte bēgļu jautājumos, šodien mēs ierosinām otru ārkārtas pasākumu, kas būs jādara piespiedu kārtā – Eiropai nāksies uzņemt 160 000 cilvēku jeb papildus 120 000 bēgļu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas. Tā ir daļa no plašāka pasākumu kopuma, ko Eiropai nāksies ievērot. Tāpat mēs esam dubultojuši ārkārtas finansējumu, lai palīdzētu visvairāk bēgļu skartajām dalībvalstīm, no 25 miljoniem eiro līdz 50 miljoniem eiro gadā,” kā plāna galveno sastāvdaļu trešdien atklāja Junkers.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bēgļi, EK, Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats