26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jaunieši NVA praksē profesionāli izauguši
Jaunieši NVA praksē profesionāli izauguši
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 30. maijs 2014, 12:35
Pateicoties jauniešu bezdarbnieku ar augstāko izglītību apmācību un prakšu projektam, mēs ieguvām daudzus talantīgus, strādāt gribošus, perspektīvus darbiniekus, kuri tagad jau pastāvīgi strādā gan Nodarbinātības valsts aģentūras pārvaldē, gan filiālēs visā Latvijā, jauniešu bezdarbnieku apmācības projektu vērtē Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne.


NVA projekts Bezdarbnieku un darba meklētāju apmācība – 3. kārta, kura ietvaros atbalstu saņēmuši 406 jaunieši bezdarbnieki ar augstāko izglītību, tuvojas noslēgumam. Tieši šodien darbu projektā noslēdz pēdējie jaunieši praktikanti.

Vērtējot projekta sasniegumus, NVA direktore I. Kalvāne NRA.lv norāda, ka projekts radās krīzes laikā, kad gan privātajā, gan valsts sektorā darbu zaudēja daudzi pieredzējušie darbinieki, savukārt augstāko izglītību ieguvušajiem jauniešiem tolaik būtiski samazinājās izredzes atrast savām zināšanām piemērotu darbu. «Darbinieku skaits tika samazināts arī mūsu aģentūrā, lai gan apkalpojamo klientu daudzums pieauga,» stāsta I. Kalvāne. «Šajā sarežģītajā laikā arī aizsākās viens no mūsu veiksmīgākajiem jauniešu nodarbinātības projektiem. No vienas puses, tas stiprināja aģentūras kapacitāti, un necieta klientu apkalpošana, no otras – projekts pavēra iespēju jauniešiem ar augstāko izglītību strādāt un iegūt darba tirgū tik nepieciešamo darba pieredzi un daudzas darbā svarīgas prasmes un iemaņas.» Vienu no tām I. Kalvāne vēlas izcelt īpaši – jaunieši, palīdzot aģentūras darbiniekiem, iemācījās apkalpot klientus, komunicēt ar cilvēkiem, un šī prasme darba tirgū ir ļoti pieprasīta, kas noderēs vienmēr. Gandrīz visiem jauniešiem darbs šajā projektā kļuva par sava veida tramplīnu uz turpmāko profesionālo izaugsmi – vieni iekārtojās pastāvīgā darbā, vēl atrodoties projektā, citi – to pabeidzot.

Projekta Bezdarbnieku un darba meklētāju apmācība – 3. kārta ietvaros atbalstu kopumā saņēmuši 406 jaunieši bezdarbnieki, stāsta projekta vadītājs Mārtiņš Nešpors. Pašlaik visi iesaistītie jaunieši praksi noslēguši (līdz 30. maijam praksi vēl turpināja strādāt 47 bezdarbnieki) un notiek projekta rezultātu apkopošana un analīze. NVA dati liecina, ka visvairāk prakšu vietu izveidots Rīgas reģionā, kam seko Latgale. Dalību projektā pabeiguši 359 bezdarbnieki, to skaitā arī tie, kuri praksi pārtraukuši priekšlaikus. Jaunieši galvenokārt praksi pārtraukuši, jo ieguvuši darba ņēmēja statusu (235 bezdarbnieki), bet 46 bezdarbniekiem bijis cits prakses pārtraukšanas iemesls.

NVA atgādina, ka Eiropas Sociālā fonda projekta Bezdarbnieku un darba meklētāju apmācība – 3. kārta (Nr.1DP//1.3.1.1.3 /10/IPIA/NVA/001) mērķis bija nodrošināt jauniešu bezdarbnieku ar augstāko izglītību konkurētspējas pieaugumu darba tirgū, īstenojot darba prakses, kā arī stiprināt NVA kapacitāti pakalpojumu sniegšanā, nodrošinot NVA ar kvalificētiem praktikantiem. Darba prakses tika veidotas jauniešiem līdz 25 gadu vecumam, kuri ieguvuši augstāko izglītību. Iesaistoties nodarbinātības pasākumā, viņi apguva nodarbinātības aģenta asistenta zināšanas un darba iemaņas, saņemot ikmēneša stipendiju. «Pateicoties projektam, arī mēs ieguvām daudzus talantīgus, strādāt gribošus, perspektīvus darbiniekus, kuri tagad jau pastāvīgi strādā gan aģentūras pārvaldē, gan filiālēs visā Latvijā,» uzsver I. Kalvāne.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Inese Kalvāne, jaunieši, NVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats